Мед Атлант

Варто чи не варто їсти суп щодня: Уляна Супрун спростувала ще один поширений міф

В. о. Міністра охорони здоров’я Уляна Супрун спростувала ще один поширений міф, цього разу про корисність щоденного споживання супу

Як зазначає Уляна Супрун у Фейсбуку, суп –  смачна та корисна страва, що входить до національних кухонь багатьох країн. Поширеною думкою є те, що обід обов’язково повинен складатися з першої страви, бо інакше виникнуть проблем із здоров’ям.

Втім їсти чи не їсти суп — більше питання смаку, аніж здоров‘я. Навіть якщо ви зовсім відмовитеся від супу це не матиме шкідливих наслідків. Адже в країнах, де майже не їдять рідкі страви – показник гастроентерологічних захворювань не має суттєвих відмінностей від нашого”, – зазначає Уляна Супрун.

В. о. Міністра підкреслює: жодного наукового підтвердження, що їсти суп потрібно щодня немає. Збалансоване різноманітне харчування і достатньо рідини упродовж дня позбавляють потреби їсти суп чи борщ.

Чому варто їсти суп:

  • це споживання овочів, бо водній тарілці супу чи борщу можна зібрати 3-6 видів зелених овочів, бобових, грибів та зелені. За рекомендацією Британської служби здоров‘я варто їсти 5 порцій овочів і фруктів (одна близько 80 грамів)  Саме тарілка супу вміщує мінімум дві необхідні порції.
  • ідеальний варіант збереження поживних речовин: в супі корисні вітаміни чи мінерали лишаються у страві. Жири, що є в супі, сприяють кращому засвоєнню рослинних пігментів каротиноїдів. Це — про-вітамін А, необхідний для здоров‘я зору, шкіри та імунітету. Борщ корисний ще тим, що має кисле середовище, в якому вітаміни зберігаються якнайкраще.
  • Cуп чи борщ — це рідина, добре зволожена їжа краще перетравлюється.

Уляна Супрун також дала поради щодо приготування супу. За її словами, в ідеалі, суп має бути не дуже жирний, і готувати його слід без смаження овочів. Замість борошнистої заправки крем-супів краще використовуйте сочевицю, що додасть корисного білка до страви та клітковини.

Щодо варіння м’ясних бульйонів варто Уляна Супрун рекомендує дотримуватись певних правил: найкраще зливати перші кілька бульйонів після варіння м’яса.

Читайте також: Уляна Супрун розповіла, чому обійматися корисно для здоров’я

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...