Мед Атлант

На Калущині обіцяють зменшити забруднення довколишніх сіл

Сьогодні, 28 вересня, у Калуші відбувся круглий стіл щодо забруднення навколишніх сіл.

Учасники АТО Калущини та громадські активісти зустрілися з представниками ТзОВ «Ґудвеллі Україна» (попередня назва ТОВ “Даноша”).

Нагадаємо, скаргу мешканки села Сівка-Войнилівська Калуського району Марії Антонів у червні цього року розглянули на комісії Івано-Франкіської облради з питань розвитку промисловості, будівництва, архітектури, дорожнього та житлово-комунального господарства. Жінка стверджувала, що будівництво свиноферм ТОВ “Даноша” поблизу населеного пункту продовжується незаконно та забруднює навколишнє середовище.

Кінцевого рішення у процесі переговорів не дійшли, але певного компромісу було досягнуто. Домовилися про підписання Меморандуму “Про співпрацю”, на основі якого буде ретельно контролюватись стан екологічних показників, переглядатися їхній стан. Було порушене питання, яке стосується сплати ТзОВ «Ґудвеллі Україна» екологічного податку, нормативів та особливостей нарахування, ініційовано зростання суми сплати, – розповідає член громадської ради Івано-Франківської обласної державної адміністрації Іван Назарук.

Активіст зауважує, що компанія висловила готовність надавати всі необхідні документи для перевірок діяльності.

Читайте також: Триває перевірка Івано-Франківської Служби автодоріг

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...