Мед Атлант

Нардеп із Прикарпаття вимагає заборонити ідеологію “русского міра”

Народний депутат України, лідер політичної партії «Українське об’єднання патріотів-УКРОП» Олександр Шевченко зареєстрував законопроект (№ 9139 від 28.09.2018) про визнання ідеології «Русского міра» як фашистської і людиноненависницької та заборону її в Україні.

Нардеп впевнений, що сьогодні негайно потрібно внести зміни до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Олександр Шевченко пропонує викласти у новій редакції – «Про засудження«російського світу» («руского міра»), комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні, заборону пропаганди їхньої символіки»

Народний депутат наголошує, що на сьогодні ідея «руского міра» безперешкодно розвивається в країні. Зважаючи на те, що саме ця ідеологія поклала початок військовому конфлікту в країні та спрямована в тому числі на ліквідацію незалежності України її негайно потрібно заборонити на законодавчому рівні.

На противагу патріотичним акціям, за підтримки російських спецслужб та за допомогою місцевих російських агентів впливу, проросійських сепаратистів, підготованих політичних туристів з Росії, з лютого 2014 року в Україні розпочались диверсійні дії по провокуванню міжетнічних та міжрегіональних конфліктів, посилення сепаратистських рухів на сході України, що призвели до військового конфлікту. З 2014 року на сході України триває війна. Війна, розпочата російськими воєнізованими загонами, які вторглися в квітні 2014 року на території українського Донбасу після захоплення Росією Криму та серії проросійських виступів в Україні і проголошення «державних суверенітетів» так званих «ДНР» та «ЛНР».

Саме проросійські виступи в Україні, що мали місце у східних, центральних та південних регіонах України у березні-квітні 2014 року, учасники яких виступали здебільшого за відокремлення півдня і сходу України та приєднання цих регіонів до Росії, проведення місцевих референдумів (не передбачених Конституцією України) щодо федерального устрою України, надання російській мові статусу другої державної та проти української влади, поклали початок військовому конфлікту на сході Україні.

Саме проросійські виступи за ідею так званого «російського світу» («руского міра»), тобто за російську неоімперську, геополітичну, культурно-історичну ідею міжнародного та міждержавного співтовариства, об’єднаного причетністю до Росії і прихильністю до російської мови та культури, під гаслами єднання та «захисту» носіїв російської мови та культури. У ході демонстрацій проросійські активісти та найманці здійснювали спроби захоплення державних установ (були захоплені будівлі Донецької, Луганської та Харківської ОДА). Між учасниками проросійських найманців та проукраїнських акцій виникали сутички: найбільші з них відбулися у Харкові та Донецьку, під час яких постраждали десятки осіб. Як наслідок, саме ідея «російського світу» поклала початок військовому конфлікту в центрі Європи в 21 столітті.

Чинне законодавство України містить заборону лише минулих комуністичного та націонал-соціалістичного режимів, не приділяючи уваги прогресуючій сьогодні ідеї «руского міра», спрямованій в тому числі на ліквідацію незалежності України.

З огляду на це, необхідним є однозначне засудження та заборона на законодавчому рівні в Україні ідеї «російського світу» («руского міра»), як форми націонал-соціалізму (нацизму), – йдеться у пояснювальній записці до проекту закону.

Читайте також: Нардеп із Прикарпаття повідомив про обшуки у Буковелі і в дорожній фірмі ПБС

На правах реклами

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...