Мед Атлант

Маршрут вихідного дня: Вигодська вузькоколійка

Щотижня МІСТО пропонуватиме місця для відпочинку в Івано-Франківській області. Цього разу – вузькоколійка у Вигоді на Долинщині.

Екскурсійний маршрут “Карпатський трамвайчик” має на меті розкрити красу Карпат, смак джерельної води та захоплюючі пейзажі водоспадів.

Карпатський трамвай відноситься до єдиного в Україні екскурсійного маршруту по вузькоколійній залізниці, що прокладена вдовж річки Мізунки.

До складу потягу входить локомотив, два вагони та відкрита платформа. Екскурсовод ознайомить відвідувачів із історією, котра є синтезом легенд та реальності. Передбачено ряд цікавих зупинок. Під час яких буде можливість куштувати страви вишуканої карпатської кухні, напитись цілющих джерел, скупатись у чистій воді річки “Мізунка” та водоспадів.

Можна замовити екскурсію і до станції Міндунок та відвідати колишнє селище лісорубів від якого залізничні гілки розгалужуються в гори у різних напрямах.

Під час подорожі випаде нагода побачити пам’ятник паровозу ВП4 1948 року випуску, відвідати джерело “Горянка”, котра здатна вилікувати хвороби шлункового тракту, побачити висяче болото “Ширковець”. Карпатський трамвай проїжджає через чотири мости із яких відкриваються мальовничі панорами. Це нагода закарбувати у пам’яті всю велич Карпатських гір.

Також читайте: Як у фільмі жахів: в Івано-Франківську презентували книгу про життя цивільних у війні на Донбасі 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...