Мед Атлант

Болехівський лісгосп веде активну боротьбу із незаконними рубками

Працівники державної лісової охорони Болехівського лісгоспу постійно проводять патрулювання лісових масивів від лісопорушень.

В наявності є автомобілі підвищеної прохідності, працівники лісової охорони оперативно реагують на факти лісопорушень та браконьєрства. Проводиться арсенал заходів, котрі мають на меті попередити незаконні рубки лісу, контролювати відпуск та перевезення лісопродукції.

У результаті проведеної роботи за 8 місяців 2018 року виявлено 20 випадків незаконного порубу. Дані офіційного сайту Державного підприємства “Болехівське лісове господарство” повідомляють про те, що об’єм незаконних рубок склав 139,63 куб. м., загальна сума збитків складає 957921,70 грн.

За словами очільника Прикарпаття Олега Гончарука, проведення заходів щодо вдосконалення лісоведення є необхідною складовою збереження лісів Прикарпаття.

Для Прикарпаття лісова галузь посідає особливе місце. По-перше, це природній дар, який залишився нам у спадок від предків, це природнє багатство, завдяки якому ми розвиваємо туризм і рекреацію на теренах області. Для жителів високогірних районів ліс – це перш за все робочі місця. Крім того, розвиток лісопереробної галузі – потужний ресурс для розвитку економіки краю. Тим більше, що Прикарпаття має давні традиції у галузі лісівництва, виготовлення продукції з деревини, а також побічного використання дарів лісу,- зазначив Гончарук.

Читайте також: 4 мільйони за незаконну вирубку: у Надвірній перевірили агролісгосп

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...