Мед Атлант

Івано-Франківські активісти незадоволені підняттям тарифу на теплоенергію

Сьогодні відбулись громадські слухання на рахунок формування тарифів на теплову енергію.

Івано-Франківські активісти обурились таким розбалансуванням тепла у будинку. Повідомили про зростання тарифів на теплоенергію для юридичних осіб на 50%, для населення – 12%.

На законодавчому рівні зазначено, що за кількість тепла у будинку, насамперед, відповідають самі споживачі.

Підприємство регулює котельні відповідно до температурного режиму не менше 18 градусів. За всі інші питання відповідає домоуправа, котра й обирає Обленерго, як основного. постачальника. Коли є розбалансування у будинку, то мешканцям радять об’єднуватись, обирати домоуправу та самостійно вирішувати це питання.

Індивідуальний тепловий пункт – це шлях вирішення проблеми із системою центрального опалення. Він надає будинку рівномірний вхід теплової енергії. ІТП проводить заходи щодо економії теплової енергії. Але «левова» частка залежить від самих людей : зачиняти двері й економити всередині будинку. Необхідно самим мешканцям провести всі необхідні заходи, – зазначає заступник директора Теплокоменерго Ігор Угриновський.

Активіст Микола Іванович Красуляк висловив думку, що люди роблять всі заходи з утеплення. На що представники Теплокоменерго надали відповідь, що економією займаються активно (30% економії за період), але активіст не погоджується з цим.

Читайте також: В Івано-Франківську ціну на тепло пропонують підвищити на 12%

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...