Мед Атлант

Професіонали для розвитку громади: у франківську відбувся “Ярмарок професій”

3 жовтня в Івано-Франківську відбувся бринфінг за участі ректорів ВНЗ та Ярмарок вакансій.

3 жовтня в Івано-Франківську в готелі “Надія” з ініціативи Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України відбувся брифінг за участі ректорів ВНЗ Прикарпаття, представники органів місцевого самоврядування Івано-Франківщини, громадських організацій, експерти.

Опісля розпочався Ярмарок вакансій, під час якого було представлено результати соціологічного дослідження на тему: “Кадрове забезпечення в об’єднаних територіальних громадах Прикарпаття”.

Проблема забезпечення кваліфікованими кадрамивсе ще залишається гострою. Особливо зараз це стосується кадрового забезпечення ОТГ.

За словами виконавчого директора Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України Юрія Стефанчука, що проведення цього заходу спричинилося соціологічне опитування, яке показало, що проблема кадрового забезпечення в ОТГ насправді існує.

Понад 80 відсотків випускників вишів не працюють за своїми спеціальностями. Тому в умовах децентралізації, коли в громадах створюють нові робочі місця, дуже важливо залучати молодих, креативних людей з новим баченням розвитку територій задля того, аби вони ефективно працювали, щоб змінити країну. Ми намагаємось створити умови для зменшення еміграції прикарпатців, – наголосив Юрій Стефанчук.

Ігор Цепенда, ректор ПНУ ім. Стефаника, зазначив, що нових кваліфікованих фахівців готуватимуть щодо даних із ринку праці. А з ОТГ ВНЗ укладають угоди про співпраці.

Що ж до Івано-Франківської ОТГ мер Руслан Марцінків зазначив, що попри складність цього питання, зараз ведуться перегвори із 14 громадами. А проблема з селами поблизу Івано-Франківська пришвидшиться після парламентсько-президентських виборів.

Читайте також: Міністерство освіти пропонує нові вимоги вступу у ВНЗ

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...