Мед Атлант

Студенти-медики проти іспитів на англійській мові

Студенти створили петицію, в якій пропонується ініціювати в Україні відміну Міжнародного іспиту з основ медицини (фундаментальні дисципліни), а також до розгляду пропонується питання щодо виключення з Етапу 1 КРОК-1 тестування з англійської мови за професійним спрямуванням.

Петицію створили студенти з 12 медичних університетів України.

Підставою стало те, що в медичних університетах бракує міжнародного досвіду серед викладачів, внаслідок чого українська медична освіта та наука фактично є ізольованими від світової.

Українські навчальні програми набагато відрізняються від Європейських та Американських зразків.

При вступі до закладу вищої освіти студентів-медиків не попереджали про обов’язкове знання саме англійської мови.

На даний момент в медичних вузах відсутнє методичне забезпечення для досконалого вивчення англійської мови за професійним спрямуванням.
Іноземна мова вивчається тільки півтора року, з них лише один навчальний семестр за професійним спрямуванням.
Більшість студентів не вивчали англійську, так як обрали для себе іншу іноземну мову.

Ми,студенти, не проти реформ у медичній освіті, зв’язку та обміну досвідом з іноземними колегами, але спочатку прагнемо отримати якісну освіту (удосконалену навчальну програму, забезпечення матеріально-технічної бази університетів), поступового впровадження змін.
Згідно ст.7 ЗУ Про освіту від 05.09.2017 № 2145-VIII «Мова освіти», цит.: «Держава гарантує кожному громадянинові України право на здобуття формальної освіти на всіх рівнях (дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої), а також позашкільної та післядипломної освіти державною мовою в державних і комунальних закладах освіти, – йдеться в петиції.

Щоб підвищити рівень знань з англійської мови, потрібно спочатку удосконалити навчальну програму.Тому Програма, яка наразі функціонує в медичних закладах, далека від вимог програми навчання студентів США та інших країн.

До закінчення збору голосів залишишлось 75 днів.

На сьогодні вже зібрано майже 5 тисяч голосів, з 25 тисяч потрібних.

Підтримати студентів можна за цим посиланням:https://petition.president.gov.ua/petition/46882

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...