Мед Атлант

На Прикарпатті 235 тисяч пацієнтів підписали договори з лікарями

Про це МІСТО дізналося в Івано-Франківському центрі розвитку місцевого самоврядування.

Наталія Гусак, регіональний координатор з підтримки медичної реформи, зауважує, в листопаді почнеться третя хвиля підписання угод з Національною службою здоров’я України. В Івано—Франківській області доволі великий відсоток закладів, які ще не підписали угоди. Поряд з цим в області прослідковуються і позитивні тенденції, зокрема відсоток лікарів—ФОПів більший, ніж в інших областях.

Орина Децик, професор завкафедри соціальної медицини та громадського здоров’я ІФНМУ розповідає, що реформа незворотня, це зрозуміли усі. Фахівець повідомляє, що за направленням лікаря усі консультації спеціалістів будуть безплатними, а також дорогі послуги, які досі були платними. Ці послуги буде оплачувати Служба здоров’я. Без направлення консультації будуть платними.

Марія Баран, радник з питань соціальних послуг Івано-Франківського центру розвитку місцевого самоврядування зауважує, що Івано—Франківська область не є в числі лідерів серед тих, хто підписав угоди із Службою здоров’я.

В Івано—Франківській області підписано 235 тисяч декларацій лікарів із пацієнтами. Активізуватися повинні самі лікарі. В області проживає 1 млн. 300 тис.жителів, тож показник невисокий, – каже Марія Баран.

Водночас місто Коломия увійшло у 20—ку міст по кількості підписаних декларацій.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...