Мед Атлант

Готика, відьмак, стімпанк: на фестивалі “Брама” розповіли про фентезі

У рамках фестивалю “Брама” 6 жовтня відбувся лекторій, участь у якому взяли відомі літератори.

6 жовтня у рамках фестивалю “Брама” відбувся лекторій – презентації, зустрічі з письменниками, дискусії, лекції, – відвідувачі яких мали змогу різнобічно пізнати світ фентезі.

До речі, з 10 ранку відкритий ярмарок з книгами та прикрасами, біля Прикарпатського Національного Університету.

Про 50 відтінків “Відьмака” дискутували Олеся Стужук, кандидат філологічних наук, науковий співробітник Інституту літератури, та Сергій Легеза. 

Сергій Легеза розповів про стімпанк, його місце поза британською культурою, зміну цього жанру.

Письменник Володимир Арєнєв провів лекцію про “Гру престолів” та розглянув питання, що ж було до них.

Лекцію “Кожен чоловік і кожна жінка – зірка” про мага Алістера Кровлі прочитав Євген Лір. У своїй лекції перекладач, вчений відкрив червону завісу, за якою ховаються Чорна та Біла ложі, сюрреалістичний маскарад, магічний світ Лондона початку ХХ ст., численні художні твори.

Михайло Назаренко, літературознавець, критик, перекладач, прозаїк, автор книг “Реальність дива” (про творчість М. та С. Дяченків), “Поховання на могилі. Шевченкова біографія у фольклорі та фейклорі”, “Новий Мінотавр” (оповідання й повісті), циклу статей “За межами відомих нам полів” (про передісторію фентезі), взяв участь у кількох заходах. У лекції “Мир-город і Світ-город: міф Гоголя” вчений розповів про унікальний міфологічний світ творів Гоголя.

Про сльози у флаконі, зуби в намисті, готику, вікторіанський культ смерті розказала Ліна Квітка, київська художниця.

Цікавим гостем фестивалю фентезі став Ярослав Войцешек (Київ), сценарист фільмів “Сторожова застава”, “Захар Беркут”, “Пульс” та анімаційних фільмів “Викрадена принцеса” та “Мавка Лісова пісня”. Сценарист розповів про перспективи та проблеми українського фентезі й фантастики у кіно.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...