Мед Атлант

В Івано-Франківську завершився фестиваль фентезі “Брама”: визначено переможців літературного конкурсу. ФОТО, ВІДЕО

Сьогодні, 7 жовтня в Івано-Франківську завершився II Міжнародний фестиваль фентезі “Брама”.

Ці декілька днів занурили жителів міста та його гостів в магічну атмосферу світу фентезі. Ельфи, маги, мавки та інші дивні створіння цими днями блукали вулицями та нагадували людям про своє існування. Фестиваль зібрав навколо себе справжніх поціновувачів вигаданих світів. До Франківська завітали багато гості в з усіх куточків України, щоб послухати цікаві лекції, глянути презентацію фільму та книги, взяти участь в конкурсі косплеїв та багато іншого. Заключним етапом фестивалю став сьогоднішній концерт в драмтеатрі.

Жива українська музика, трембіта та сопілка не залишили нікого в залі байдужими.

Зі сцени звучали чарівні мелодії у виконанні цілого оркестру. Автором однієї з частин концерту був 10-річний Данило Савка. Хлопчина сам також брав участь у її виконанні.

Цей вечір це заслуга тих письменників та письменниць, які не бояться творити нові світи, -зазначила ведуча концерту Юстина Довбуш.

Головною подією вечора стало нагородження цьогорічних переможців літературного конкурсу. Через надзвичайну кількість хороших творів, організатори та члени журі вирішили окрім головних переможців нагородити ще трьох письменників. Світлана Тараторіна стала переможницею в номінації “земля що гине”. Яна Іщенко перемогла в номінації “підліткове фентезі”, а переможцем номінації “фольклорне фентезі” став  Олександра Єско.

Також на заході радували своїми піснями учасники гурту “Коралі”. Під кінець виступу артисти виконали пісню за словами покійного Степана Пушика.

Головною подією заходу було нагородження переможців конкурсу.
Володарями третього місця та 3000 гривень стали Анна Ковальова з Києва та Ольга Козій з міста Кропивницький. 
Друге місце посів Сергій Ігнацевич з міста Київ та отримав нагороду 5000 тисяч гривень. 
Дива трапляються якщо в них вірити, – сказав володар другого місця.

 

Переможницею конкурсу, володаркою 10 000 гривень та власницею символічного ключа від “Брами” стала Інна Супрун з Харкова.
Ми робили ці заходи для того щоб ви всі повірили в українську літературу, в українське фентезі -коментує головний партнер конкурсу Оксана Мельник.
Завершальною ноткою фестивалю став виступ Павла Табакова.

Читайте також: Лицарі, принцеси, ельфи: у Франківську пройшла косплейна хода

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...