Мед Атлант

На Прикарпатті 95% нещасних випадків стається із вини власників будинків

Сьогодні, 8 жовтня, в управління ДСНС розповіли про безпеку під час експлуатації газових приладів, електрообігрівачів в осінньо-зимовий період.

Начальник ДСНС в області Володимир Чернецький розповів, що осінньо-зимовий сезон є найнебезпечнішим.

Проаналізувавши причини виникнення виявили, що 95% випадків стається з вини власника будинку чи споруди. Проглядається позитивна тенденція до зменшення таких випадків. Можна говорити про те, що населення стає свідомішим щодо експлуптації приладів, – каже керівник.

Цього року на 30 % зменшилася кількість пожеж. Особливої уваги потребують димоходи. Самовільно перебудовувати та реконструювати їх забороняється. Не можна використовувати витяжки на плитках у зимовий період.

Накопичується чадний газ, який фізично людина не відчуває, він в 40 разів швидше всмоктується у кров, ніж кисень, та призводить до летальних випадків. Пічне опалення є небезпечним. Найчастіше гинуть люди в нічний час – це куріння перед сном, включені прилади. Найбільше страждають люди похилого віку, – наголошує посадовець.

Володимир Чернецький звертається до населення з проханням не залишати малолітніх дітей без нагляду, не використовувати легкозаймисті речовини для розпалювання, перед опалювальним сезоном перевірити пічне чи електричне опалення, перевіряти прилади перед сном.

Будь-яка реконструкція опалення має здійснюватись фахівцями. Не старайтесь ліквідувати самостійно, а викликайте службу 104, – наголошує керівник.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...