Мед Атлант

Парадокс: На Прикарпатті сплата штрафних санкцій забере зарплату працівників

Сьогодні, 11 жовтня, відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків.

Перше питання порядку денного: Про збільшення обсягу дотації з обласного бюджету на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я.

Ірина Мацькевич зазначила, що причиною несвоєчасної оплати праці УТГ  є недосконала формула розрахунку, яка не підходить західному району. Також запропонувала перерозподіл коштів – віддавати в районі з неефективною мережею оплати праці.

Є залишок нерозподілених дотацій у місцевому бюджеті. Ці кошти будуть спрямовані в бюджети районів та УТГ. Можливо вони показують більшу потребу в коштах, фактичні дані можуть різнитись. Щодо штрафних санкцій на бюджетні установи за несвоєчасну сплату єдиного внеску (8млн 600 – сума санкції). Частина коштів на оплату праці буде спрямована на сплату штрафів, – зазначила Ірина Мацькевич.

Члени комісії пропонують підготувати звернення до Міністерства фінансів, щоб дати більший період на сплату єдиного податку (ці зміни необхідно вносити до норм Податкового Кодексу).

Штрафні санкції виникли через те, що оплачували першу статтю – зарплата, податки не сплачували.

Щодо Коломийського районного бюджету. Найбільше заходів з оптимізації видатків здійснювалось в Коломиї. Резерв бюджету буде направлено в Коломию. За це проголосували одноголосно і поправки будуть внесені до проекту.

1 млн 315 направлено в район Софіївка (центр екстренної медичної допомоги); 30 тис грн буде спрямовано на Нову українську школу; 59 млн буде розподілено на обладнання сільських амбулаторій (їх точної мережі ще немає). Щодо цього висловили сумнів: амбулаторії – це дороге обладнання та будівництво. Мережа амбулаторій має бути точно визначена для прозорості обігу коштів.

Читайте також: Сьогодні у Франківську рух тролейбусу № 4 буде припинено орієнтовно до 19:00

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...