Мед Атлант

В Надвірній відбувся урочистий захід до Дня захисника

14 жовтня,  саме у храмове свято Покрови Пресвятої Богородиці – заступниці українського козацтва та воїнів Української Повстанської Армії – ми вшановуємо захисників рідної землі.

Сьогодні, напередодні свята, в м.Надвірна відбулись урочистості з нагоди Дня захисника, 76-ї річниці створення УПА та Дня українського козацтва за участі духовенства, представників районної та місцевої влад, учасників російсько-української війни, Революції Гідності, вояків УПА, викладачів та курсантів Прикарпатського військово-спортивного ліцею, НСОУ Пласт станиця Надвірна, студентів Надвірнянського коледжу НТУ, громадських організацій, колективів підприємств, установ та громадськості.

Заходи розпочались із урочистої ходи від майдану Шевченка до символічної могили «Борцям за волю України».
Після спільного виконання Державного Гімну України представники влади, вояки УПА, учасники АТО та пластуни поклали корзини з квітами до символічної могили.
Хвилиною мовчання всі присутні вшанували пам’ять полеглих Героїв. Всечесні отці відправили молебень за Україну.

З привітальним словом виступили міський голова Зіновій Андрійович, голова Надвірнянської РДА Олександр Кеніз та голова Надвірнянської районної ради Іван Гурмак. Зокрема міський голова зауважив, що в українському календарі чимало визначних та пам’ятних дат, адже на шляху до такої жаданої незалежності наш народ пройшов чимало випробувань.

Однією з таких дат є 14 жовтня, яка здавна була знаковою для українського народу. День захисника – це свято кожного, хто усвідомив свою причетність до нескореної та духовно багатої нації. Свято тих, у чиїх душах розгорнувся синьо-жовтий прапор, а Гімн зазвучав як головна пісня держави! Це справжнє свято мужності, самовідданості, якими володіють справжні оборонці й захисники України.

Міський голова побажав, щоб Пресвята Богородиця взяла під свій Покров усіх наших захисників та подарувала Україні такий довгоочікуваний мир. До слів привітань також долучились учасник АТО Володимир Свідрак та курсант Прикарпатського військово-спортивного ліцею Петро Кисляк.

Голова Надвірнянської РДА Олександр Кеніз, голова районної ради Іван Гурмак та міський голова Зіновій Андрійович вручили відзнаки, грамоти та подяки учасникам російсько-української війни та громадським діячам. Урочисті заходи продовжились святковим концертом за участі хору Надвірнянського РБК  та народного аматорського ансамблю «Бистрянка».

Урочисті заходи завершились спільним виконанням Молитви за Україну — церковного гімну України, «Боже великий, єдиний, нам Україну храни».

Читайте також: У Надвірній відновили Пам’ятний Хрест на честь скасування панщини

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...