Мед Атлант

З вдячністю в серці та сльозами на очах: У Франківську вручили квартири воїнам АТО

Сьогодні, 12 жовтня, в обласній філармонії відбулося чергове вручення квартирних площ за проектом “Житло воїнам АТО” і ЖБК “Соціум”.

У Франківську до Дня Захисника України 30 учасників АТО отримали чергові договори на власні квартири, які знаходяться як в стадії будівництва так і здані в експлуатацію.

Розрочався захід з Гімну України, хвилини мовчання за загиблими бійцями та символічної колискової, присвяченої воїнам, які віддали своє життя за Батьківщину.

Ми даємо надію бійцям на житло лише тоді, коли за круглим столом вирішено всі питання, – розповідає міської асоціації учасників АТО Василь Андріїв.

Першим квартиру отримав Гуцуляк Петро, який зі всією сім’єю проживає в гурожитку на 16 метрах квадратних. Перебував в зоні АТО в 2014 році у населених пунктах Бахмутка, Слов’янськ. У 2015 році – Нижнє Кримське, Світличне, Лисичанськ.

Семанишин Григорій брав активну участь у бойових діях у самих гарячих ділянках фронту, став командиром, його групу називали “Семінарія”. У 2016 році трагічно загинув на ворожій розтяжці поблизу Донецького аеропорту. Житло вручили його синочкові Матвійчику Семанишину.

Колішенко Руслан разом з дружиною та сином винаймають житло, оскільки свого не мають. Боєць, який має три вищих освіти, після повернення з АТО відкрив з дружиною спільний бізнес “Барбершоп Фрізор”. Перебував в зоні АТО в період з 08 лютого 2016 по 08 червня 2016 року у Луганській області.

Дзунза Василь проживає у квартирі тещі, оскільки власного житла не має. У складі 5-го батальйону перебував в зоні АТО в Авдіївці з 1 липня 2014 року по 21 серпня 2014 року, а також з 16 червня 2015 року по 7 липня 2017 року.

Василик Лев власного житла не має, проживає у квартирі тестя. Перебував в зоні АТО в складі 5-го батальйону “Прикарпаття” у 2014 році в населених пунктах Амвросіївка, Мирне, Тельманове, Кузніцово, Ново-Михайлівка, Розівка, Солнцево. Його дружина щиро подякувала за отримане житло.

Шеленко Роман перебував в зоні АТО від самого початку з частковими інтервалами між ротаціями. З 12 вересня по 14 жовтня 2014 року був у місті Волноваха та Маріуполь, з 16 липня по 16 серпня 2015 року у містах Володарське та Маріуполь, з 30 березня по 30 травня 2017 року у місті Маріуполь, селах – Гранітне, Широкіне. Донині бере участь у виїздах на територію ООС.

Фармуга Андрій власного житла не має. Перебував в зоні АТО з жовтня 2014 року по лютий 2015 року у Донецькій області. Виховує синочка, якому діагностували рак – гострий лімфобластний лейкоз, родині необхідна велика підтримка та допомога. Сам боєць не падає духом, активно підтримує свою сім’ю та учаників АТО.

Пендорак Василь разом з сім’єю проживає у гуртожитку, кімната в якому потребує капітального ремонту. Перебував в зоні АТО з 5 липня 2014 року у місті Амвросіївка, з жовтня 2014 по 22 лютого 2015 року – у Дебальцевому. 23 лютого 2015 року був госпіталізовний. Дружина бійця випікає солодощі та влаштовує блогодійні ярмарки. Це стає підтримкою для родин воїнів АТО та самих учасників.

Адамчак Михайло власного житла не має. Активний боєць-медик батальйону “Госпітальєри”. Перебував в зоні АТО з січня 2015 роуц – Піски, Первомайськ, Шерокіно, Гнутово, Авдіївка, Мар’їнка. Музикант гурту “КораЛЛі”.

 

Читайте також: На Прикарпатті зросла кількість офіційно працевлаштованих громадян

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...