Мед Атлант

Чому варто їсти клітковину та де її знайти: Прості секрети довголіття

В. о. Міністра охорони здоровя Уляна Супрун дає цікаві поради, цього разу про корисність вживання клітковини та її вплив на зниження рівня смертності.

Як зазначає Уляна Супрун у Фейсбуку, рівень смертності людей, що постійно вживали клітковину майже на чверть нижчий, ніж серед тих, які вживали мінімальну кількість або ж не вживали її взагалі.

Хороший аргумент, щоб їсти більше продуктів, які містять клітковину! А найкраще, що вони завжди під рукою. Це фрукти, овочі, цільнозернові продукти, горіхи, насіння, соя та боби. Вони збагачують організм поживними речовинами та дають тривале відчуття насичення, – зазначає Уляна Супрун

В. о. Міністра підкреслює: рівень смертності людей, що постійно вживали клітковину був в середньому на 22% нижчий, ніж серед тих, які вживали мінімальну кількість або ж не вживали її взагалі.

Кілька порад, як можна збільшувати її споживання з максимальною користю для здоровя:

  • Намагайтесь їсти на перекус горіхи, якщо у вас немає на них алергії. Вони багаті на клітковину, водночас містять здорові ненасичені жири. Горіхи дають тривале відчуття насичення та запобігають переїданню. Важливо також не перестаратись, адже горіхи досить калорійні.
  • Додавайте висівки та насіння до домашньої випічки. Ви можете використовувати також й цільне борошно замість білого.
  • Збільшуйте кількість клітковини в раціоні поступово. Адже лікарі не рекомендують споживати одразу занадто багато клітковини. Через це можуть виникнути здуття та навіть біль в животі. Тому якщо ви прагнете нормалізувати денну норму споживання багатих на клітковину продуктів, втім до цього їли їх мало – намагайтесь робити це поступово та відчувайте свій організм.
  • Пийте достатньо рідини. Це сприятиме процесу травлення та засвоєнню поживних речовин, і запобігатиме повязаним із клітковиною закрепам.

Уляна Супрун також додала, що чим регулярніше ми споживаємо клітковину, то менші ризики появи серцево-судинних захворювань, діабету другого типу, ожиріння та деяких видів раку.

Головне фото ілюстративне

 

Читайте також: У Франківську проходять змагання з фрірайду

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...