Мед Атлант

Маршрут вихідного дня: Водоспад “Дівочі сльози”

Водоспад “Дівочі сльози” розташований в Ісакові на межі Городенківського та Тлумацького районів. Це ще одна місцина, яку варто відвідати на Прикарпатті.

Його основою є мох, який упродовж століть ріс, відмирав, кам’янів та спричинив ріст наступних нашарувань моху, а назва походить від того, що краплини спадаючої води асоціюються із сльозинками. Безліч струмочків збираються разом та утворюють мініатюрний водоспад.

Особливо привабливим стає у сонячну погоду, коли він переливається усіма барвами веселки. Поблизу розташована скеля з печерою, де у минулому жив самотні монах.

Водоспад у Ісакові є прекрасним природним утворенням і належить до  пам’яток природи України. Дістатись до нього можна як згори, зі схилу каньйону, так і знизу, причаливши до берега на плавзасобі. Водоспад зі скелею, хоча й мають немаленькі розміри, важко побачити знизу, оскільки вони ховаються в гущавині лісу. Орієнтиром слугують кілька каменів біля води. До нього веде дуже стрімка стежка, проте відстань від Дністра усього лише 20 метрів. Якщо ж істи з села Ісаків, то доведеться подолати близько трьох кілометрів і затяжний спуск.

Фото Михайла Ковтуна.

 

 

 

Читайте також: На вихідних не варто сидіти вдома: Прогноз погоди

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...