Мед Атлант

Благодійний фонд Олександра Шевченка вже оздоровив понад 3 тисячі дітлахів з вадами фізичного розвитку

Уже вшосте в рамках програм Благодійного фонду Олександра Шевченка туристичний комплекс «Буковель» оздоровлює дітей з обмеженими фізичними можливостями.

У «Таборі Друзів» проходять тижневу програму оздоровлення діти з різними захворюваннями, такі як: ДЦП, синдром Дауна, аутизм та інші.
Заняття з арт-терапії, масажі, гідрованни, іпотерапія, боулінг та багато інших розваг – для учасників табору тут дуже насичена програма.

За шість років проведення табору ми бачимо позитивні зміни у наших маленьких пацієнтів та їх батьків. Діти стають більш відкритішими, впевненішими та з нетерпінням чекають на нові зустрічі та розваги. Заради їхніх посмішок та гарного настрою і працює ціла команда реабілітологів та педагогів-психологів. А батьки мають змогу хоч трішки відпочити від буденності та поділитись своїми проблемами з тими, хто їх зрозуміє, знайти нових друзів та обмінятись досвідом чи інформацією, – розповідає керівник «Табору Друзів» Лілія Котула.

Діти традиційно оздоровлюються з батьками.  Для дорослих також організували спеціальну програму, спрямовану не лише на покращення ефективності догляду за дітками, а й на вміння цінувати себе. Матусі і татусі спілкувалися з психологом, де їм радили, як поводитись в тих чи інших ситуаціях.

Ми дізналися багато корисної та цікавої інформації: що робити, коли дітки з ДЦП просто протестують. І ти, як мама, не знаєш іноді, як правильно поступити, щоб не нашкодити своїй дитині. А тут нам пояснили як правильно виходити з критичних ситуацій. Держава покинула нас сам на сам з нашими проблемами і нашими хворобами, а тут можна поговорити з людьми у яких такі самі проблеми і зрозуміти, що ти не одинокий, – розповідає мама учасниці табору Ганна Галькова.

Психолог Ірина Мазур працює з батьками під час того, як діти займаються з арт-терапевтами. У неї також є дитина з ДЦП і розмови, як правило, проходять у щирій атмосфері і є досить результативними.

Між мамою і дитиною є дуже сильний емоційний зв’язок, один одного бачать 24 години на добу. Але слід приділити час і собі. Ми працюємо над тим, як навчитися любити себе. Щаслива мама – щаслива дитина. Чим швидше батьки стають щасливіші, тим щасливішими є діти. Іноді стаються дива: після того, як батьки перестають гіперопікуватися малюком, у дитини стаються надзвичайно великі зміни, як у психологічному, так і в фізичному розвитку, – констатує психолог.

«Табір Друзів» проходить традиційно восени. Цьогоріч у планах оздоровити майже півтисячі дітей. Загалом, за 6 років роботи табору, відпочили, пройшли реабілітацію та оздоровились понад 3 000 дітлахів з вадами фізичного розвитку.

На правах реклами

Читайте також: Центр військової підготовки Олександра Шевченка допомагає дітям учасників АТО та загиблих

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...