Мед Атлант

Дні українського кіно у Франківську: військовий детектив “Позивний “Бандерас”

Сьогодні, 17 жовтня, у кінотеатрі “Люм’єр” стартували Дні українського кіно. Серед запрошених була творча група фільму “Позивний”Бандерас”.

Жанр фільму – це поєднання військового детективу та драми. Режисер Заза Буадзе – грузин, який вільно володіє українською, а його творчість є промовистою правдою про сучасні українські події. Він розповів журналісту Міста про те, що локацію для військового табору знайшли під Одесою і довгі пошуки увінчались успіхом. Акторський склад – це справжні військові, ветерани. Сценарій сповнений голлівудськими прийомами: фільм постійно тримає в напрузі та показує фронтове пекло. Бюджет фільму – близько 40 мільйонів гривень.

Для мене – це нагода зустрітись з родиною, рідними вуличками. Я радію, що домігся збільшення суми фінансування українського кіно – 1 мільярд на розвиток національного кіноматографу у 2018 році. Це фільм про події, які відбуваються тут і зараз. Вдячний режисеру за його сміливість висвітлювати таку важливу тему, яка може викликати критику. Але для бійців є дуже важливо знати те, що ці події висвітлюються, стають легендами та захоплюють молодь. Ця історія перегортає багато міфів. Він вийде на екрани і його бачитимуть східні та південні області, де не володіють правдивою інформацією, – зазначив Міністр культури України Євген Нищук

На думку директора кінотеатру “Люм’єр” , кожен повинен підтримувати українське кіно. Лідія Шкрібляк особливу вдячність висловлює українським глядачам, які диктують цінову політику на рівні голлівудського кінематографу.

Ми зробили цей фільм про трагічну частину нашого сучасного життя. Тут є все: війна, людські стосунки, дружба, кохання та люди, які йдуть за своїм покликанням. Ми розвіяли міф про те, що українські актор надто театралізовані. Але величезна праця не є запорукою успіху. Фільм живе лише тоді, коли викликає співпереживання та емоційний заряд в глядача, – поділився своїми надіями Заза Буадзе

 

Читайте також: Сироти з Богородчащини відвідали Польщу

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...