Мед Атлант

Смартфони передають повідомлення та небезпечні бактерії

В. о. Міністра охорони здоров’я Уляна Супрун зазначає, що смартфони є джерелом мікробного забруднення та слгують середовищем для розмноження бактерій.

Уляна Супрун у Фейсбуку зазначила, що на поверхні смарфонів – сліди від наших пальців, волога, жир і піт від скронь, вух і волосся, залишки їжі та бруду, маленькі часточки всіх місць, де вдалося побувати за цілий день.

Вранці ми вимикаємо будильник, часто беремо телефон на кухню чи у ванну кімнату, користуємось ним в громадському транспорті та загалом безліч разів протягом дня. І нарешті, знову засинаємо з телефоном в руках. Якщо вам знайома така ситуація, подумайте про те, наскільки ваш смартфон може бути брудним, – зазначає Уляна Супрун

В. о. Міністра підтверджує той факт, що люди часто зберігають телефони в теплі й вони самі можуть нагріватися. Такі умови є дуже сприятливим середовищем для життєдіяльності мікроорганізмів. Ні для кого не є секретом інформація, що наші телефони в 10 разів брудніші за туалети. Ці бактерії не стврюють смертельної небезпеки, але серед них можуть бути патогени – штами кишкової палички або ж антибіотикорезистентні стафілококи чи стрептококи. Можуть виступати збудниками кишкових та шкірних інфекцій, підвищувати ризик гострого кишкового отруєння або викликати грип.

Телефони в медичних закладах можуть бути джерелом розповсюдження внутрішньолікарняних інфекцій. Тому існують інструкції з рекомендаціями щодо очищення телефонів не тільки для лікарів, але й для відвідувачів.

Ефективними та доступними способами очищення можуть бути спиртовмісні дезінфектанкти, спреї та салфетки на основі ізопропілового спирту. Або ж користуватися звичайними вологими серветками, вони також очищають поверхню, хоч і не мають дезінфікуючої дії.

Смартфони стали фактично продовженням наших рук. Тому варто слідкувати за гігієною телефону так само ретельно.

Читайте також: У Долині провели відкритий кубок області з танцювального спорту

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...