Мед Атлант

Страхувальники Прикарпаття сплатили понад три мільярди гривень єдиного внеску

За дев’ять місяців 2018 року страхувальники Івано-Франківщини сплатили 3290,6 млн. грн. єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.
Надходження у порівнянні з аналогічним періодом минулого року збільшились на 359,4 млн. грн. 

Найбільші суми єдиного внеску сплатили суб’єкти господарювання міста Івано-Франківська– 1272,6 млн.грн., на другому місці є страхувальники Коломийського району – 307,9 млн.грн., на третьому місці платники єдиного внеску Калуського району – 198,9 млн.грн.

Єдиний соціальний внесок є джерелом наповнення фондів соціального страхування, з яких здійснюються виплати пенсій та забезпечуються соціальні гарантії на випадок безробіття. Надходження єдиного внеску зокрема залежать від розміру заробітної плати, яку офіційно отримують працевлаштовані працівники.

Нагадуємо, що при нарахуванні (виплаті) доходу, в тому числі заробітної плати, на користь платників податків, суб’єкти господарювання, які використовують працю найманих працівників, зобов’язані сплачувати нараховані за відповідний календарний місяць суми єдиного внеску не пізніше 20 числа наступного місяця.

Суми єдиного внеску, своєчасно не нараховані та/або не сплачені у встановлені строки, є недоїмкою.

У разі несвоєчасної сплати або не в повному обсязі єдиного внеску до платника застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафу у розмірі 20 відсотків несплачених або несвоєчасно сплачених сум єдиного внеску.

На суму недоїмки нараховується пеня з розрахунку 0,1 відсотка суми недоплати за кожний день прострочення платежу. Нарахування пені починається з першого календарного дня, що настає за днем закінчення строку внесення відповідного платежу, до дня його фактичної сплати.

Також, за порушення порядку нарахування, обчислення і строків сплати єдиного внеску посадові особи платників єдиного внеску несуть адміністративну відповідальність.

Читайте також: Зарплата в конвертах: коли не хочеться платити податки

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...