Мед Атлант

Прикарпаття страждає від шахраїв: телефонні дзвінки від “банківських працівників” та передоплата товарів

Патрульна поліція Івано-Франківської області повідомляє, що від шахраїв днями постраждали двоє прикарпатців. Жителі Прикарпаття скаржаться на незаконні дії зловмисників, які ввели їх в оману. Заяви про шахрайство до прикарпатських поліцейських надходять чи не щодня.

Поліцейські з’ясували, що  до чоловіка зателефонував невідомий, який  представився працівником  служби безпеки «ПриватБанку». За деякий час «працівник банку» ввів 22-річного франківця у стресовий стан, повідомивши про можливу загрозу – втрату грошових коштів. Опісля дізнався необхідні реквізити картки. Після цього зловмисник зняв з рахунку гроші в сумі 4000 гривень. Крім того, 600  Євро втратив мешканець одного із сіл Тисменицького району.  Чоловік через оголошення в інтернеті мав намір придбати автомобіль. Гроші перерахував, а транспортний засіб так і не отримав, – повідомляє сектор комунікації ГУНП в Івано-Франківській області

Повідомляють, що найчастіше люди потерпають під час купівлі товарів через Інтернет, а також від телефонних дзвінків осіб, які представляються співробітниками банку і під різним приводом намагаються дізнатися реквізити картки. Як тільки їм це вдається – з картки зникають всі кошти.

Щоб не стати наступною жертвою шахраїв, поліцейські застерігають:

  • не перераховувати гроші, поки не отримаєте замовлений товар;
  • у разі телефонних дзвінків від нібито працівників банку про різні банківські акції і таке інше – ігноруйте інформацію і в жодному разі не повідомляйте конфіденційність даних невідомому. Якщо виникли сумніви – зайдіть у банк і уточніть потрібну вам інформацію.

Якщо ви все ж таки потрапили “на гачок” аферистів або відносно вас намагалися застосувати шахрайські дії, якнайшвидше телефонуйте до поліції. Це дасть змогу правоохоронцям вирахувати та затримати зловмисників “по гарячих слідах”.

Читайте також: За добу прикарпатські вогнеборці ліквідували 8 пожеж: горів легковий автомобіль

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...