Мед Атлант

Франківськ в очікуванні топових скороходів: у місті 20-21 жовтня відбудеться чемпіонат України зі спортивної ходьби

Сьогодні, 19 жовтня, відбулася прес-конференція щодо організації XXII міжнародних змагань із спортивної ходьби.

Змагання проходять 22 рік поспіль у Франківську. Найбільша запланована дистанція – на 50 кілометрів. Міська рада зробить все можливе, щоб всі учасники відчули гостинність міста. У заганнях беруть участь 204 атлетів, у тому числі будуть команди з Португалії та Греції.

На цих змаганнях в неділю буде фан-зона для дітей міста (8-12 років). У них буде можливість спробувати себе у різних видах атлетики та гарантовано отримують призи. Очікується на дуже серйозну боротьбу на всіх дистанціях. Івано-Франківську область представлять 20 атлетів.

Хочу подякувати за проведення такого заходу від свого імені та всіх спортсменів). Ми маємо рекорди у ходьбі на 50 км, – зазначив Сергій Романчук.

Вікова категорія – 20 комплектів нагород (11 років та молодші, найстарша – 40+, беруть участь чоловіки та жінки. Змагання відбуватимуться два дні, перший день змагання стартуватимуть о 9:00, другий день о 10:00.

Локація: вулиця Незалежності, повороти по вулиці Франка та кінотеатру «Космос». Також працюватиме компанія допінг контролю.

Довідка.

Спортивна ходьба – змагальний вид легкої атлетики, різновид ходьби, який характеризується чергуванням кроків, що виконуються так, щоб спортсмен постійно здійснював контакт із землею і при цьому не відбувалося видимої для людського ока втрати контакту з доріжкою.

Звичайна ходьба характеризується довжиною кроків 70-85 см при частоті 100-120 кроків за хвилину, швидкістю 5-6 км/год. При спортивній ходьбі швидкість складає 12-14 км/год. Це пояснюється тим, що довжина кроків складає 110-120 см, частота – 180-200 кроків за хвилину.

Читайте також: Прикарпатські спортсмени здобули золото та бронзу на чемпіонаті світу із самбо

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...