Мед Атлант

Не може бути подвійних стандартів всередині країни, − Валентин Наливайченко

Учора, 18 жовтня, в Івано-Франківську Валентин Наливайченко розповів про план відновлення миру та деокупацію частин Луганської, Донецької областей та Автономної Республіки Крим.

Валентин Наливайченко – політик, лідер партії “Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка “Справедливість”. Партія складається із понад 200-от громадських організацій та позиціонує себе як рух, що не має справи з колишніми політиками й корупціонерами.

На думку лідера партії, план відновлення миру складається з трьох основних етапів – це першочергові гуманітарні дії, міжнародна Угода з відновлення миру та деокупації, національний план дій для відновлення миру.

Політик переконаний, що план дій, нову міжнародну угоду та економічний фонд відновлення життя в Україні необхідні зараз.

Повинен бути національний план дій всередині країни, що має базуватися на обороні, безпеці та економіці. План дій нами розпрацьований як стратегічний документ покрокових дій всієї держави. Перший блок плану відновлення миру – вирішення гуманітарних питань: звільнення заручників, розшук зниклих безвісти, допомога всім ветеранам війни з Російською Федерацією, − зазначив Валентин Наливайченко.

Політик стверджує, що на сьогодні першочерговою метою має бути звільнення усіх заручників, їх 136, розшук зниклих безвісти, яких зараз понад 700. Пропозиція щодо реалізації цього – створення національного центру визволення заручників.

Наливайченко акцентує увагу на необхідності створення чіткої стратегії в державі, а головне − дії для всієї влади, як здійснити деокупацію, як найшвидше змусити агресора вивести війська з України й відновити мир.

Я переконаний, що не спрацювали ні Мінські домовленості, ні інші, на жаль, і Будапештський меморандум не захистив Україну від російської агресії. Ми повинні працювати разом із нашими міжнародними союзниками, щоб нова міжнародна угода була укладена й означала деокупацію України, − акцентує Валентин Наливайченко.

Міжнародна Угода з відновлення миру та деокупації передбачає відновлення законності та безпеки й територіальної цілісності України, невідкладне припинення вогню, повне й безумовне виконання усіх першочергових гуманітарних дій, невідкладне відновлення миру, створення Міжнародного фонду відновлення економіки, інфраструктури й соціального життя на всіх деокупованих територіях:

Головний зміст Угоди – деокупація. Ми можемо застосувати останні зміни в міжнародній політиці й міжнародному праві. Нам потрібен міжнародний економічний фонд, відновлення мирного життя, інфраструктури, фінансування соціальної допомоги й відновлення в цілому миру в усій державі.

Національний план дій для відновлення миру всередині країни, за словами Валентина Наливайченка, є базою для плану відновлення миру:

Національний план дій для відновлення миру та деокупації – це насамперед відновлення виробництва в першу чергу через оборонні замовлення. Збройні сили, Сили Безпеки – уся система має бути змобілізованою на захист країни. Національний план дій для відновлення миру має працювати за умови політичної волі, виключення подвійних стандартів, брехні – усього того, що позбавляє можливості вже зараз це робити.

Валентин Наливайченко переконаний, що ні в якому разі не можна віддавати окуповані території. Для того, щоб перемогти, слід опиратися і на дипломатію, і на Збройні Сили. Тільки дипломатія не є панацеєю, це один із тих механізмів, які треба застосовувати, але слід бути готовими й до відбивання території, коли буде достатньо сил і засобів в українській армії.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...