Мед Атлант

У Франківську відбувся концерт пісень з дійства „Святий з Вадовіц – Йоан Павло II” поєднаний з презентацією виставки

Сьогодні, 19 жовтня, в Івано-Франківській філармонії відбувся безкоштовний концерт пісень з дійства “Святий з Вадовіц – Йоан Павло II” поєднаний з презентацією виставки “Кароль Войтила – Святий Йоан Павло ІІ”.

З нагоди 40-ї річниці вибору Кароля Войтили на Папу Римського та 100-ліття відновлення Незалежності Польщі Фундація „Pełni Kultury” з Кракова і Центр польської культури та європейського діалогу в Івано-Франківську провели цей концерт.

Захід розпочався з привітальних промов Архієпископа Івано-Франківської Української Греко-Католицької Церкви Кир Володимира Войтишина, Архієпископа Львівської Римсько-Католицької Церкви в Україні Мечислава Мокшицького. Також з привітальною промовою виступив і Генеральний Консул Республіки Польща у Львові Рафал Вольскі.

Для мільйонів українців і для мільйонів поляків, та й взагалі для всіх християн світу, імя Павла ІІ багато чого означає. Він був добрим провідником і потужною людиною. Який би чин не мав, він завжди єднав кожну людину з вірою. Для нас він вчитель – вселяв віру і надію, що зараз є дуже важливим у сучасному світі.
Хочу привітати поляків з 100-річчям відновлення польської держави. Хай світла пам`ять Павла ІІ Папи Римського буде завжди з нами. Хай мирно процвітають два народи – Польща і Україна, – коментує начальник Управління культури ОДА Володимир Федорак.

Диригував оркестром – Мілаш Восько.

Читайте також: Бренд Франківщини: під супровід національного оркестру відкрили “Карпатський простір”. ФОТО/ВІДЕО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...