Мед Атлант

У пошуках домівки: небайдужі жителі допомогли хворій жінці потрапити додому

Учора, 18 жовтня близько 1:15 ночі, в районі вулиці Молодіжної люди зустріли старшу жінку. В самій кофтинці, боса на одну ногу, а друга в домашньому тапку, бабуся просилася відвезти її кудись, чи то на вокзал, чи куди – не пам’ятала. Небайдужі люди викликали поліцію.

Перетелефонував патруль, ми скерували їх авто за нею, просто допровадили і поїхали, порадівши, що в таку холоднечу жінці хоча б нададуть притулок та поможуть відшукати рідних, бо було зрозуміло, що у людини деменція( часткова втрата пам’яті), – розповідає Надія Дяченко.

Але коли біля 5:30 люди поверталися додому по вулиці Івасюка, то обабіч дороги вони знову зустріли цю жінку. 

Дівчата кинулися її защіпати, воне була геть холодна – ніч була пам’ятаєте яка?? Я зателефонувала в патруль. І знаєте, що почула? Що вона психічно хвора, в стані агресії, билася і дряпалася, тому вони, не змігши щось зробити, залишили її, – додає пані Надія. 

Франківці привезли жінку у відділення. Працівники швиденько зготували гарячий чай і викликали швидку. Жінка, зігрівшись пригадала вулицю і змогла сказати свої дані. В лічені хвилини вони дізналися адресу і повезли жінку додому. 

Історія виглядала так, що вона просто вийшла на вулицю без ключів, а двері з домофоном зачинилися. Двері в квартиру так і лишилися відчиненими навстіж. Не змігши увійти, вона і пішла кудись… Нам вистачило приблизно години, щоб усе зробити… Але вона провела цілу ніч на такому холоді!!!! – обурюється жінка, – І у мене маса питань. Жінка років 80, здається, після інсульту, бо погано рухала рукою і не могла підіймати ногу на східці – побила поліціянтів. Настільки агресивна – вона не могла бути небезпечною для інших??

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...