Мед Атлант

Українські зірки знялися для тематичного календаря: збирають кошти на відновлення музею Івана Гончара

Благодійний проект “Щирі” у партнерстві з Музеєм Івана Гончара створює календар на 2019 рік.

Весь прибуток від продажу буде передано на відбудову експозиції Музею, що перебуває у зруйнованому стані після затоплення навесні 2018 року. 15 українських зірок підтримали ідею благодійності задля культури і стали обличчями календаря. Тематично календар присвячений українським традиційним святам та обрядам.

Проект “Щирі” – це можливість сильно, якісно та красиво відповісти на сучасний запит інтересу суспільства щодо пізнання українських традицій. Календар традиційних свят є духовною та естетичною структурою, за якою жив український народ. Зараз саме час до відновлення матриці наших свят та впорядкування традицій. Якщо ми зможемо відновити цей пласт з допомогою календаря та об’єднати суспільство навколо перевірених століттями ідей та цінностей – це буде вагомий результат, – розповідає заступниця директора з нематеріальної культурної спадщини Мирослава Вертюк.

Презентація проекту “Щирі.Свята” відбудеться 14 листопада у Національному центрі народної культури “Музей Івана Гончара”. Підтримати Музей та наблизити оновлення виставкого простору можна вже зараз, замовивши благодійний календар за посиланням: https://goo.gl/MunnwL.

Читайте також: Благодійність, чи спосіб заробітку: в центрі Франківська атовці влаштували концерт

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...