Мед Атлант

Громадські активісти збирають мітинг до Кабінету Міністрів проти побудови ГЕС на Дністрі

У середу, 24 жовтня представники громадських, у тому числі й екологічних, організацій та небайдужі громадяни прийдуть до Кабінету Міністрів, щоб вимагати відмови від планів побудови нових ГЕС на Дністрі.

Ми передамо уряду тисячі підписів українських громадян, обурених наміром уряду збудувати каскад із шести ГЕС у Дністровському каньйоні. Це знищить унікальну природу Дністра і перетворить понад 200 кілометрів течії ріки в Івано-Франківській, Тернопільській та Чернівецькій областях на низку стоячих водойм, – розповідає директор КП “Дністровський регіональний ландшафтний парк імені Сергія Дідича” Михайло Ковтун.

Активісти вимагають віду уряду:

  •  Ухвалити рішення про відмову від будівництва нових ГЕС на Дністрі і заборонити здійснення будь-яких робіт у цьому напрямку, у т. ч. виготовлення техніко-економічного обґрунтування, отримання кредитів чи витрачання коштів.
  • Переглянути Програму розвитку гідроенергетики на період до 2026 року, зокрема, вилучити з неї і всіх урядових та відомчих рішень положення про можливість побудови каскаду верхньодністровських гідроелектростанцій.

Ці вимоги підтримали місцеві громади, Тернопільська та Івано-Франківська обласні ради, учасники численних зустрічей під час громадського сплаву “Збережемо Дністер!”, форумів громадської взаємодії у Заліщиках та Чернівцях, громадські та екологічні організації України, а також Молдови, тисячі мешканців міст і сіл обабіч Дністра.

Наш обов’язок – зберегти цю велику ріку для нинішнього й майбутніх поколінь, – додає Ковтун.

Читайте також: Учні франківської катехитичної школи здійснили перший сплав по Дністрі. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...