Мед Атлант

“Євробляхи” не стали законними: Фіскальна служба вимагає виконувати вимоги митного законодавства

Рішення Верховного суду про визнання законним користування власним автомобілем на іноземній реєстрації, ввезеного в режимі транзиту, не означає легалізацію таких автомобілів.

Про це повідомляє аналітичний портал “Слово і Діло

У відомстві заявляють, що рішення суду “стосується одного конкретного факту притягнення до адміністративної відповідальності”.

Ніяким чином це рішення не може бути підставою для звільнення від відповідальності інших осіб за порушення термінів транзитного ввезення транспортних засобів, – відзначили в ДФС.

Також зазначили, що в разі встановлення факту використання автомобіля, ввезеного в режимі «транзит», є всі підстави для розгляду питання про наявність у діях особи ознак правопорушення, передбаченого статтею 485 Митного кодексу України, та складання протоколу щодо порушення митних правил.

Так, санкцією статті 485 Митного кодексу України за використання товарів, щодо яких надані пільги щодо сплати митних платежів, в інших цілях, аніж ті, в зв’язку з якими були надані такі пільги, передбачене накладення стягнення у вигляді штрафу в розмірі 300 відсотків несплаченої суми митних платежів, – ідеться в повідомленні.

Читайте також: 1,75 мільйона гривень штрафу від ДФС отримала українка за “євробляхи”

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...