Мед Атлант

Влада Івано-Франківська скорочуватиме видатки

Влада Івано-Франківська скорочуватиме видатки.

18 жовтня Верховна Рада України у перому читанні схвалила проект бюджету на 2019 рік.

Обсяг фінансового ресурсу місцевих бюджетів у 2019 році становитиме 588,9 млрд грн, що на 35,6 млрд грн, або на 6,4% більше, ніж в цьому році. Субвенція на підтримку ОТГ становитиме 1,9 млрд грн. Крім того, ще 4,5 млрд грн сягне субвенція на соціально-економічний розвиток регіонів. Уряд передбачив у 2019 році збільшення розміру субвенції місцевим бюджетам на виплату соціальних допомог на 3,1 млрд грн – до 63 млрд грн, інформує МІСТО з посиланням на УНН.

 Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків зазначив, що добрих змін для фінансування місцевого самоврядування не буде.

Ми всі розуміємо, що через це у місті не уникнути соціальної напруги, – коментує ситуацію Руслан Марцінків.

Мер Івано-Франківська вихід із ситуації бачить у скорочені видатків.

Й те, що не зважаючи ні на що, у нас є і безкоштовне харчування в школах для пільгових категорій і виплата зарплати вчасно – це заслуга всіх нас, зокрема фінуправління. Але ситуація погіршується – краще не стає. Й ми повинні бути готовими до цього, – пише Руслан Марцінків на сторінці у Фейсбуку.

Нагадуємо, на харчування цьго року було виділено 26 98 тис., 13 млн – батьківські внески. Це на 23 % більше, ніж минулого року. 890 тисяч гривень виділено для ремонтів харчоблоків.

Сніданок коштує 15 грн., обід – 20 грн. Для учнів пільгових категорій видідено більше 10 млн. гривень. 1 млн. 200 тис. гривень було виділено для ремонтних робіт їдалень та харчоблоків.

Читайте також: Франківцям розповіли про якість харчування в навчальних закладах

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...