Мед Атлант

Прикарпатські митники виявлили порушень на суму майже 2 мільйони гривень

За січень-вересень 2018 року порушено 281 адміністративну справу про порушення митних правил на суму 1,8 млн.грн.

За результатами розгляду 258 справ накладено штрафів на загальну суму 4,9 млн. грн., з яких 1,3 млн. грн. вже надійшло до бюджету. Про це повідомили в Івано-Франківській митниці ДФС.

Працівниками митниці направлено 22 запити до митних органів іноземних держав, для встановлення автентичності поданих під час митного оформлення документів. За отриманими відповідями встановлено розбіжності та складено 5 протоколів про порушення митних правил за ознаками ст. 483 Митного кодексу України «Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю» на суму 1,2 млн. грн, інформує прес-служба Державної фіскальної служби України в Івано-Франківській області

Працівники фіскальної служби нагадують, що відповідно до норм Митного кодексу України, за вчинення суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності протиправних, умисних дій, дій з необережності, чи бездіяльності, що порушують порядок переміщення товарів, транспортних засобів комерційного призначення через митний кордон України передбачена адміністративна відповідальність, та можуть бути накладені такі адміністративні стягнення – попередження, штраф, конфіскація товарів.

Адміністративна відповідальність за правопорушення, передбачені цим Кодексом, настає у разі, якщо ці правопорушення не тягнуть за собою кримінальну відповідальність.

Головне фото ілюстративне

Читайте також: Якість питної води Прикарпаття: На Коломийщині виявили забруднення

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...