Мед Атлант

СБУ просить іванофранківців повідомляти про підозрілих осіб: у Франківську проходять антитерористичні навчання

В Івано-Франківськ відбувається перша фаза планових тактико-спеціальних навчань під керівництвом координаційної групи Антитерористичного центру при регіональному управлінні Служби безпеки України.

Як раніше інформувало МІСТО, упродовж 23-25 жовтня 2018 року Координаційна група Антитерористичного центру при Управлінні Служби безпеки України в Івано-Франківській області проведе планові тактико-спеціальні антитерористичні навчання.

Тренування відбуваються на території міжнародного аеропорту Івано-Франківськ в умовах максимально наближених до реальних із використанням спеціальної техніки та озброєння.

У навчаннях беруть участь підрозділи Національної поліції, Національної гвардії, Збройних Сил України, Державної прикордонної служби, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Держспецзв’язку, представники обласних органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

За сценарієм навчань, у Франківськ прибула група озброєних диверсантів, яка планує дезорганізувати роботу міста, вчинивши теракт на уразливому в терористичному плані об’єкті. У зловмисників є спільники з іншої групи, які допоможуть їм провести розвідку, обрати об’єкт нападу та передадуть засоби ураження. Правоохоронці намагаються виявити та знешкодити умовних терористів, роль яких виконують спецпризначенці СБУ.

Для швидшого виявлення умовних диверсантів, СБУ просить іванофранківців, які помітили прибуття підозрілих осіб в місто, їхнє поселення, пересування чи перебування в районі військових частин, об’єктів критичної інфраструктури, місць масового перебування людей, повідомити в спецслужбу за номером (0342) 52-22-95.

Відомі прикмети умовних терористів. Це чоловіки віком від 27 до 33 років, спортивної статури, зростом близько 180 см., можуть мати з собою валізи незвичайної форми, великі наплічники, тощо, та пересуватися групами по двоє-троє осіб. Володіють автомобілем, марка якого невідома.

Правоохоронці просять жителів міста з розумінням поставитися до перевірок документів та транспортних засобів, адже таке тренування покликане вдосконалити запобігання терористичним актам та мінімізувати їх наслідки, повідомляє СБУ.

Читайте також: На Прикарпатті СБУ вилучила гранатомети та боєприпаси (ФОТО)

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...