Мед Атлант

Ґвалтівника пенсіонерки на Долинщині взято під варту

Сьогодні слідчий суддя Долинського районного суду Ігор Андрусів обрав жителю села Максимівка Долинського району, підозрюваного у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 152 КК України, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів, без визначення розміру застави.

Як встановлено досудовим розслідуванням, 23 жовтня близько 23:50 підозрюваний перебуваючи у селищі Вигода, побачив, що в приміщенні квартири перебуває потерпіла пенсіонерка, 1938 року народження. Зловмисник увірвався до будинку старенької та, застосовуючи силу, зґвалтував її.

Вирішуючи питання про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою відносно підозрюваного суд врахував, зокрема, що підозрюваний немає міцних соціальних зв’язків, ніде не працює, усвідомлює неминучість покарання за нього, раніше неодноразово судимий за вчинення умисних злочинів, та вчинив даний злочин у період непогашеної судимості. Також суд вирішив за доцільне не визначати розмір застави у даному кримінальному провадженні, оскільки злочин, у вчиненні якого підозрюється чоловік , вчинений із застосуванням насильства.

Відповідно до Кримінального кодексу України за зґвалтування, вчинене повторно або особою, яка раніше вчинила будь-який із злочинів, передбачених статтями 153-155 цього Кодексу, передбачено покарання у виглядів позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Читайте також: На Долинщині чоловік зґвалтував пенсіонерку

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...