Мед Атлант

Ірма Вітовська стала найкращою акторкою за роль у фільмі “Брама”

Ірма Вітовська, актриса з Івано-Франківська, стала лауреатом премії “Кіноколо”.

26 жовтня в кінотеатрі “Жовтень” в Києві відбулася церемонія нагородження премії “Кіноколо”, що відзначає досягнення українського кіно від імені спільноти кінокритиків.

Актриса Ірма Вітовська стала кращою акторкою 2018 року за роль баби Прісі у фільмі “Брама”.

Ірма Вітовська подякувала кінокритикам за відзнаку та почесну премію, а також привітала всіх переможців та номінатнів, побажала творчих успіхів і любові.

 Почесно для мене бути лауреатом в час заснування премії “Кіноколо”. Вітаю всіх переможців і номінантів!!! Бажаю творчих успіхів і любові! Але найбільше я хочу подякувати всій команді фільму “Брама” за віддачу, за талант, за жертовність!!! Ця премія належить всім нам! Бо без Вас мені не вдалось би втілити Прісю!!! Я Вам вдячна і я не забуду цього ніколи!  Хай Господь посилає Вам тільки добрих і чистих серцем людей! Хай обере Вас для втілення нових потужних проектів! Цілую Вас, моя “зона гідності”!!! – пише у Фейсбуку Ірма Вітовська.

Фото взяте зі сторінки Павла Ар’є.

Довідка.

Національна премія кінокритиків “Кіноколо” — українська кінопремія за досягнення українського кінематографа та діячів кіноіндустрії від імені спільноти кінокритиків України. Заснована 2018 року Спілкою кінокритиків України, Асоціацією “Сприяння розвитку кінематографа в Україні – дивись українське!”, та компанією “Артхаус Трафік” за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Українського культурного фонду.

За підсумками голосування кращим повнометражним ігровим фільмом року журі обрало драму Сергія Лозниці “Донбас”, яка в травні отримала приз за кращу режисуру в програмі “Особливий погляд” Каннського кінофестивалю. Також Лозниця переміг у номінації “Кращий режисер”.

Кращим актором 2018 року був обраний В’ячеслав Довженко, який зіграв командира захисників Донецького аеропорту в фільмі “Кіборги”.

Переможницею в номінації “Відкриття року”  стала режисер Марися Нікітюк, яка представила фільм “Коли падають дерева”.

Премію “Кіноколо” за кращий короткометражний фільм отримав Дмитро Сухолиткий-Собчук за кінострічку “Штангіст”.

Кращим документальним фільмом 2018 року стала “Дельта” Олександра Течинського.

Читайте також: Акторка з Івано-Франківська Ірма Вітовська зіграє дружину Симона Петлюри (ФОТО)

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...