Мед Атлант

Користь йоги для здоров’я: Забудьте про біль у спині та спіть спокійно

В. о. міністра з охорони здоров’я Уляна Супрун порадила займатись йогою.

Йога має безліч напрямків та шкіл, втім в основному більшість практик включають вивчення технік дихання, медитації та різних динамічних та статичних позицій, що дозволяють впливати на безліч м‘язових груп. Водночас така активність має багато переваг для психічного здоров‘я,- зазначила на своїй сторінці у Фейсбуку Уляна Супрун

Йога допомагає:

  • Боротись з болем у спині. В одному з досліджень люди з болем у спині, які 24 тижні протягом 90 хвилин займались йогою, в середньому зменшили відчуття болю на 56%.
  • Боротись зі стресом. Національне опитування в США показало понад 85% респондентів повідомили, що йога допомогла зменшити рівень стресу. Це відбувається шляхом зменшення гормону стресу – кортизолу.
  • Покращує якість сну. Йога також має значний вплив на відчуття тривожності, стресу та хронічний біль, що зазвичай погіршують якість та тривалість сну.
  • Позитивно впливає на стан серцево-судинної системи. Поєднання фізичної активності, дихання та медитації мають значний вплив на серцево-судинні фактори ризику. Виконання вправ для гнучкості м‘язів допомагає їм стати більш чутливими до інсуліну, що важливо для контролю цукру в крові, а техніки дихання дозволяють знизити артеріальний тиск.
  • Заохочує більш збалансовано харчуватися. Люди, які займаються йогою, більш уважно ставляться до свого харчування. Дослідники визначили, що практика йоги сприяє кращому усвідомленню відчуття власного тіла та контролю емоцій. Що допомагає, до прикладу, не заїдати стрес їжею чи в цілому усвідомлено ставитись до її споживання.
  • Покращує баланс та координацію. Заняття йогою покращують рівновагу, координацію та відчуття балансу, адже передбачають виконання контрольованих рухів, концентрацію уваги та статичні позиції.

Головне фото ілюстративне

Читайте також: Зима вже близько: переводим годинник на годину назад

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...