Мед Атлант

Монетизація субсидій розпочнеться з січня 2019 року

Уряд розпочне монетизацію субсидій з 1 січня 2019 року.

В інтерв’ю Укрінформу Володимир Гройсман розповів, коли розпочнеться монетизація субсидій. Прем’єр-міністр зазначив, що процес монетизації розпочнеться з 1 січня 2019 року. Частині домогосподарств уже виплачують зекономлені кошти. Наступним етапом є переведення усіх на особові рахунки: туди направлятимуть кошти за сплату житлово-комунальних послуг. Звідти гроші мають потрапляти до теплопостачальників та інших надавачів комунальних послуг.

До осені 2019 року, тобто,  початку наступного опалювального сезону, маємо провести 100-відсоткову монетизацію. Ми вже створили реєстр субсидій і рухаємося далі. Звісно, бюрократія цьому не сприяє. Але вона ніколи й нічому не сприяє. Це величезний обсяг роботи, і  ми з усім впораємось, – зазначає Володимир Гройсман.

Зазначимо, монетизація – така схема фінансування субсидій, за якої споживач отримує кошти “живими” грошима на банківську картку або готівкою.

Кабінет міністрів України працює над впровадженням монетизації субсидій у три етапи. На сьогодні Мінсоцполітики підготовлено пропозиції про запровадження монетизації в три етапи: з 1 січня 2019 року – близько 100-150 тис. домогосподарств, які звернуться за субсидіями з новим пакетом документів; з 1 травня 2019 року – монетизація для домогосподарств, яким призначено субсидію на неопалювальний період 2019 роки; з 1 жовтня 2019 року – повний перехід на монетизацію, зазначає “РБК-Україна”.

Читайте також: Банки чи “баньки”? Як зберігають гроші депутати міської ради Івано-Франківська

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...