Мед Атлант

Кухня єднає: до Франківська на п’ять днів завітали сім’ї з інших областей

Сьогодні, 30 жовтня в Івано-Франківську відбувся інтеграційний захід “Кулінарне єднання”. В ньому взяли участь декілька сімей. Зокрема на заході були представники Одеської і Луганської областей та Вірменії. Всі вони на даний час проживають в Одесі.

Напередодні п’ять родин приїхали до Франківська, щоб розвіяти міфи та стереотипи, які існують у суспільстві стосовно людей з різних регіонів України. Одесити під час свого візиту мали можливість пожити цих декілька днів у франківських родинах. Усі вони приїхали з дітьми.

Нас дуже тепло прийняли. Попри те, що ми приїхали з сином, який хворіє аутизмом, це не спричинило жодних перешкод. Навпаки, ми були дуже здивовані, оскільки він не любить нових місць, завжди проситься додому. В Івано-Франківську не було нічого подібного. Йому тут дуже комфортно, він відчуває всю цю обстановку душею і він став нашим своєрідним індикатором. Ми почувалися, як вдома, –  розповілажителька Одеси, корінна вірмерка Арміна Акапян.

Під час заходу гості і родини, які їх приймали, готували свої традиційні страви. За декілька днів свого перебування на Прикарпатті сім’ї неймовірно згуртувалися і в процесі готування страв старалися допомагати одине одному. Для дітей працівники Карітасу провели майстер-клас з виготовлення листівок.

За цих декілька днів сім’ї встигли побувати в Музеї народної архітектури та побуту Прикарпаття, Манявському скиті, Центрі реабілітації та ре-інтродукції диких тварин, вони побували на “Промприладі” та презентації проекту “Тепле місто”, – розповідає прес-секретар благодійного фонду Юлія Федунишин.

Під час роботи на кухні родини наскільки захопилися, що навіть почали виконувати разом українські народні пісні. Це вкотре показує велику єдність та міцність українського народу, відсутність вигаданих меж. Сімейний візит одеситів організований спільними зусиллями Карітасу Одеси та Карітасу Івано-Франківська у рамках двох проектів “Зміцнення місцевої самоорганізації та соціальної згуртованості громад у східному та південному регіонах України” (Одеса) та “Об’єднуючи людей заради миру” (Івано-Франківськ).

Організатори сімейного візиту мають на меті подібними заходами згуртувати населення з різних куточків України та знизити рівень напруженості у суспільстві, що виник внаслідок конфлікту на Донбасі та АР Крим.

Читайте також: Карітас придбав перші портфелики та канцтовари для франківських школярів

 

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...