Мед Атлант

Німеччина планує відкрити ринок праці для українців

Німецький уряд має намір відкрити ринок праці для осіб з країн не є членами Європейського союзу.

Про це повідомляє Радіо Польща.

Глава агентства працевлаштування Personel Service, яке займається рекрутація українських працівників, Томаш Інглот побоюється такого сценарію розвитку подій:

Наслідки виїзду з Польщі півмільйона українських працівників важко уявити. У магазинах б не вистачало продавців. Не було б кому сидіти за касою, прибирати в готелях, видавати ключі.

Німецький уряд має намір відкрити ринок праці для осіб з країн, що не є членами Європейського союзу. Як стверджує Rzeczpospolita, німці, хоч і не говорять про це відкрито, мають намір залучити саме українців. Нові закони можуть вступити в силу на початку 2019 року.

Польща більш дружелюбна для українців і що стосується мови, і менталітету, але в Німеччині можна заробити в три, чотири рази більше. Для багатьох це вагома причина, щоб виїхати. В першу чергу поїдуть найкращі фахівці, – цитує видання віце-голову Business Centre Club Збігнєва Журека.

Польські експерти бачать два варіанти виходу з ситуації, що склалася, зазначає газета: підвищення зарплати або залучення працівників з Білорусі, Грузії, Індії, В’єтнаму чи Непалу.

Головне фото ілюстративне.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...