Мед Атлант

На Долинщині судили жінку, син якої пропустив більше 10 навчальних днів

Днями Долинський районний суд Івано-Фаранківської області притягнув до адміністративної відповідальності жительку міста Долина, 32-річну матір малолітнього сина.

Як повідомляють на сторінці суду, жінка ухилилась від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов навчання та виховання дитини.

Суд встановив, що учень 5 класу без поважних причин систематично пропустив більше 10 робочих днів навчального процесу без подання батьками будь-яких документів, які б підтверджували поважність такого пропуску. Матір, яка самостійно виховує дитину, в судовому засіданні вину визнала, пообіцявши більше уваги приділяти вихованню та навчанню сина.

Відповідно до ч.1 ст.184 КУпАП ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей – тягне за собою попередження або накладення штрафу від п’ятдесяти (850,00 грн.) до ста (1700,00 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

З урахуванням пом’якшуючих обставин у вигляді щирого каяття матері, Долинський районний суд за вказане правопорушення наклав стягнення у виді попередження.

Згідно Постанови КМУ «Про затвердження Порядку ведення обліку дітей шкільного віку та учнів» від 13.09.2017 року № 684 у випадку запланованої тривалої відсутності (більш ніж два дні) батьки учня мають заздалегідь подати адміністрації школи заяву із зазначенням терміну та причини відсутності, до якої додаються копії документів – путівки, авіаквитків тощо.

У випадку пропуску занять упродовж двох і більше днів учень допускається до занять за наявності медичної довідки.

Про факт запізнення чи дочасного закінчення занять (наприклад, через призначений візит до лікаря) батьки також повинні завчасу попередити телефоном чи письмово.

У випадку відсутності учня в школі понад 10 днів без поважної причини складається акт про відсутність, який скеровується до районного відділу освіти, та клопотання щодо проведення профілактичної роботи з сім’єю – до служби у справах дітей, а також подання начальнику відповідного територіального органу Національної поліції про притягнення до адміністративної відповідальності батьків (законних представників).

Читайте також: У Франківську будуть судити жінку, яка порізала франківця

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...