Мед Атлант

На Івано-Франківщині після перевірки зменшили тарифи на водопостачання одного з підприємств

На Прикарпатті після перевірки зменшили тарифи на водопостачання.

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області здійснило перевірку одного з підприємтств, що надає послуги водопостачання.

Перевірка засвідчила, що при їх формуванні тарифів на водопостачання допущено ряд порушень. Було встановлено, що обґрунтований розмір скоригованого тарифу на централізоване водопостачання (прогнозовано з 15.11. 2018 року) становить 12,42 грн. за 1 куб. м, що на 0,32 грн. менше, аніж розраховано підприємством та на послуги водовідведення – 7,44 грн. за 1 куб м або на 0,03 грн. менше ніж розраховано підприємством та на послуги централізованого постачання холодної води (з використанням внутрішьобудинкових систем) економічно обґрунтований розмір скоригованого тарифу зменшено на 0,46 грн/куб.м та на послугу централізованого водовідведення (з використанням внутрішьобудинкових систем) на 0,03 грн/куб.м.

За результатами перевірки підприємству надано припис щодо регулювання тарифів.

Таким чином, за результатами здійснення позапланового заходу державного нагляду (контролю) планових скоригованих тарифів, попереджено обрахування споживачів в розрахунку на рік в розмірі 662,29 тис. грн., втому числі на послуги водопостачання – 614,3 тис. грн. та попереджено необґрунтоване фінансування з бюджету 157,6 тис. грн., та на послуги централізованого водовідведення – на 45,0 тис. грн. та попереджено необґрунтоване фінансування з бюджету на суму 14,0 тис. грн., повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

Читайте також: Франківців запевнили: місто готове до снігопадів

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...