Мед Атлант

Про досягнення двох Прикарпатських ОТГ написали в “Книзі успіху”

Історія розвитку Брошнів-Осадської ОТГ увійшла до “Книги успіхів”. У виданні у переліку успішних історій згадали лише дві ОТГ Прикарпаття – Брошнів-Осадську ОТГ та Ланчинську ОТГ.

Закрема автори наголошували, що «Брошнів-Осадська ОТГ демонструє чималі досягнення у нових бюджетних умовах і є однією із найперспективніших об’єднаних громад Прикарпаття… За рахунок місцевого бюджету в громаді розвиваються медична та освітня сфери, розбудовується інфраструктура, створюються комфортні умови для життя мешканців громади».

Також у «Книзі успіхів» написали про модернізацію Брошнів-Осадської міської лікарні за кошти з місцевого бюджету, про реалізацію медичної реформи.

Брошнів-Осадська ОТГ створила комунальне підприємство «Брошнів-Осадська міська лікарня», яку згодом було підключено до системи e-Health. Вона першою на Прикарпатті підписала угоду про співпрацю з Національною службою здоров’я України. Так, у червні лікарня отримала фінансування від НСЗУ у розмірі 300 тис. грн. З бюджету громади на розвиток медицини на сьогодні витрачено майже півмільйона гривень. Було відремонтовано приміщення лікарні, закуплено нове обладнання, апарат УЗД, облаштовано лабораторію. Аналізи, кардіограму та УЗД пацієнтам медики роблять безкоштовно, – йдеться у книжці.

“Книга успіхів” — це короткі історії про те, як децентралізація впливає на життя громад. У збірці представлено практичні приклади з життя громад. Ці успішні історії переконують в очевидних перевагах децентралізаційної реформи та об’єднання територіальних громад.

Читайте також: У Старобогородчанській ОТГ вирішують проблему ТПВ (ВІДЕО)

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...