Мед Атлант

На Прикарпатті розпочинається фестиваль-презентація сучасних українських книжок

8-9 листопада в Івано-Франківську, у фортечній галереї «Бастіон», за сприяння ОДА відбудеться фестиваль-презентація сучасної української книжкової продукції «Сторінками української книги».

О 13 годині фестиваль традиційно розпочнеться урочистим театралізованим дійством із залученням акторів місцевих театрів та аматорів народного мистецтва.

У 2018 році у виставці-ярмарку запланована участь багатьох видавництв: «Апріорі», «Видавництво Старого Лева», «Манускрипт-Львів» (Львів), «Навчальна книга «Богдан», «Джура», «Підручники та посібники» (Тернопіль), семи видавництв та трьох книготорговельних підприємств області.

Обласна наукова універсальна бібліотека ім. Івана Франка та музей визвольних змагань ім. Степана Бандери представлять тематичні виставки до 100-річчя ЗУНР.

Крім того заплановані презентації І тому видання «Західно-Українська Народна Республіка. 1918-1923.  Енциклопедія», книг із серії «Звитяжці» видавництва «Лілея НВ», книги капітана І рангу у відставці, заслуженого журналіста України Мирослава Мамчака «Україна шлях до моря. Історія українського флоту. Історичний нарис», дитячих книг «Легенда» та «Дітям про опришків», видань місцевих авторів, які вийшли за підтримки регіональної цільової програми підтримки книговидання.

Презентації книжкових новинок проходитимуть в галереї «Арт-на-Мур» у Бастіоні, а видання «Гошівська обитель Богородиці на Ясній горі в Карпатах» – у залі Катедрального собору Святого Воскресіння на майдані Шептицького.

Впродовж двох днів проходитиме акція «Бібліотечка для Донбасу» зі збору літератури для передачі військовим та книжковий ярмарок.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...