Мед Атлант

Національний природний парк “Гуцульщина” незаконно руйнується: влада області не діє

7 листопада в Івано-Франківську відбулася прес-конференція з питань руйнування НПП “Гуцульщина”.

Тема прес-конференції стосувалася того, як Івано-Франківщина виконує Указ Президента України №381/2017 від 21.11.2017р. “Про додаткові заходи щодо розвитку лісового господарства, раціонального природокористування та збереження об’єктів природно-заповідного фонду” та міжнародні зобов’язання щодо сталого розвитку Карпат.

Спікерами на заході були Ольга Яремченко, представник Українського товариства охорони птахів, керівник проекту “Збереження карпатських пралісів”; Василь Мочан, представник Українського товариства охорони птахів, регіональний координатор проекту “Збереження карпатських пралісів” та Юрій Стефурак, директор національного природного парку “Гуцульщина”.

На прес-конференції представники проекту «Збереження карпатських пралісів» (упроваджується ГО «Українське товариство охорони птахів» за участі та фінансової підтримки Франкфуртського зоологічного товариства) та національного природного парку «Гуцульщина» розказали про ситуацію, яка склалася в Івано-Франківській області з виконанням Указу Президента України №381/2017 від 21.11.2017р. «Про додаткові заходи щодо розвитку лісового господарства, раціонального природокористування та збереження об’єктів природно-заповідного фонду» та міжнародних зобов’язань щодо сталого розвитку Карпат.

Головний наголос було зроблено на проблемі блокування розширення національних природних парків області, зокрема нацпарку «Верховинський», із яким пов’язана перспектива створення транскордонного Українсько-Румунського екологічного коридору, а також безпрецедентного факту незаконного руйнування національного природного парку «Гуцульщина», що здійснюється місцевими представниками влади за участі представників лісового господарства. Директор парку неодноразово звертався до влади, проте це безрезультатно.

На Івано-Франківщині ми не рухаємося вперед. Розширення природних парків – розвиток міжнародного туризму та співпраці. Указ Президента не виконується. Руйнування парку “Гуцульщина” здійснюється незаконно. Керівництво області мовчки за цим спостерігає, – зазначила Ольга Яремченко.

Було повідомлено, що з 27 липня лісівники на контакт не йдуть. Ліси на території нацпарку непридатні для ведення лісового господарства.

У ході прес-конференції виникла дискусія: депутат Косівської районної ради Петро Іванишин звинуватив керівництво нацпарку “Гуцульщина” у корупції на неправильному господарюванню.

Як підсумок дискусії було зазначено, що обласна рада нічого не робить для врегулювання конфлікту.

Читайте також: Делятинське лісове господарство вирубало дерев на мільйон гривень

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...