Мед Атлант

В Івано-Франківську зростуть тарифи на опалення. ВІДЕО

У Франківську зростуть тарифи на опалення: у двохставковому тарифі теплова енергія подорожчає на 23% і ще на 90% – абонплата.

Як раніше інформувало МІСТО, у жовтні в Івано-Франківську відбулись громадські слухання щодо формування тарифів на теплову енергію. Тоді було зазначено, що підставою є зростання ціни на газ, пропонована ціна для бюджетних установ 10367,88 грн. Друга стаття витрат – електроенергія. Вартість 1 кВт – 1,426 грн. Водопостачання та водовідведення 9,696 грн. за 1 куб.м.

 7 листопада відбулися відкриті обговорення щодо коригування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання для всіх категорій споживачів, а також тарифу на послуги з централізованого опалення для населення та послуги з централізованого постачання гарячої води для всіх категорій споживачів ДМП “Івано-Франківськтеплокомуненерго”.

Оксана Зварун, начальник Відділу тарифної політики та планування підприємства, зазначила, що зміна тарифів відбувається з об’єктивних причин:

Через зростання витрат на заробітну плату з нарахуваннями внаслідок зростання прожиткового мінімуму, який лежить в основі розрахунку фонду заробітної плати, що включається до тарифів на теплову енергію (в діючому тарифі 1491,67 грн., а в плановому – 1921,00 грн. на 1 особу).

Коригування витрат на паливо згідно Постанови Кабінету Міністрів України № 867 від 19.10.18, п.12, внаслідок зміни ціни газу.

Коригування витрат на виробництво теплової енергії установками, що працюють на альтернативних видах палива внаслідок зміни тарифів відповідно до рішення Івано-Франківської міської ради від № 861 від 09.08.2018.

Підвищення собівартості електричної енергії, виробленої власними когенераційними установками, відповідно до структури тарифів на виробництво електричної та теплової енергії згідно до постанови НКРЕКП № 2261 від 15.12.2016.

Зростання витрат на придбання води для технологічних потреб та водовідведення, на виробництво послуги з централізованого постачання гарячої води відповідно до Постанови НКРЕКП № 1575 від 28.12.2017.

Підприємство змушене піти на такі кроки, оскільки реалії сьогодення вимагають, щоб тариф відповідав витратам, які несе підприємство, адже без цього підприємство не зможе реально функціонувати, проводити виплати і здійснювати фінансову діяльність, – зазначила Оксана Зварун.

Ігор Угриновський, заступник директора з розрахунків і ре алізації теплової енергії, зазначив:

На сьогодні в Івано-Франківську дійсно найдешевший тариф у Західному регіоні у зв’язку з тим, що інші міста коригувати свій тариф частіше. Відкоригований тариф дасть можливість оптимізувати витрати на газ. Адже Природний газ складає 70-80% у структурі тарифу.

При зростанні тарифу мешканці будуть платити більше, більше буде платити держава в частині пільг та субсидій. Це дозволить, за словами Ігоря Угриновського, легше отримувати ліміти на газ і відповідно отримувати цей газ для того, щоб забезпечувати мешканців теплом.

Детальніше в сюжеті “UA: Карпати”:

В Івано-Франківську обговорили нові тарифи на тепло

Нові тарифи на опалення для споживачів «Івано-Франківськтеплокомуненерго» обговорили сьогодні на громадських слуханнях в Івано-Франківську. Начальник тарифної політики і планування компанії Оксана Зварун повідомила, що зміна тарифів відбувається через збільшення витрат підприємства.

Опубліковано UA: Карпати Середа, 7 листопад 2018 р.

Читайте також: Івано-Франківські активісти незадоволені підняттям тарифу на теплоенергію

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...