Мед Атлант

Диктант єдності: франківці приєдналися до мовного флешмобу. ФОТО/ВІДЕО

Сьогодні, 9 листопада, у День української писемності і мови франківці разом зі всією країною написали диктант єдності.

 У Франківську долучилися до щорічного мовного флеш-мобу, приуроченому Дну писемності і мови. Разом із відомими франківцями усі охочі написали диктант єдності. Захід проходив у ПНУ ім. В. Стефаника. Організувала  його письменниця, докторка філологічних наук, професорка Ольга Деркачова.

На захід завітали: голова обласної ради Олександр Сич, ректор ПНУ ім. В. Стефаника Ігор Цепенда, поет, директор ІФРЦОЯО Богдан Томенчук, письменники Володимир Єшкілєв, Степан Процюк, історик, науковець Іван Монолатій, директорка Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка Людмила Бабій, журналістка і кулінарна блогерка Оля Мончук та інші.

Організаторка диктанту в Івано-Франківську письменниця Ольга Деркачова розповіла МІСТУ про ідею проведеня заходу. За її словами, ініціатива написання всеукраїнськкого диктанту належить викладачеві педагогічного факультету Ларисі Наконечній. кілька років поспіль такий диктант писали в ПНУ на педагогічному. Три роки тому з’явилася ідея провести диктант для усіх охочих, а не лише студентів. Мета – об’єднатися навколо хорошої ініціативи: диктант з франківцями писатимуть відомі містяни (письменники, політики, історики, режисери).

Умови мовного флеш-мобу були такі: диктант слід писати лише від руки, надіслати роботу на перевірку можна і електронною поштою, для цього написаний від руки диктант треба відсканувати чи сфотографувати.

Детальніше в сюжеті:

Читайте також: 5 ризиків Нової української школи

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...