Мед Атлант

На Прикарпатті двоє-дітей сиріт отримали нове житло

Вчора, 8 листопада двоє дітей-сиріт з Брошнів-Осади Рожнятівського району, отримали ключі від двокімнатної квартири та документи на право власності. Тепер Назар та Наталія будуть жити в селі Студінка, що на Калущині. Обидвоє дітей виховувалися у прийомній сім’ї.

Роботу щодо пошуку житла здійснила служба у справах дітей Рожнятівської райдержадміністрації. При цьому пропонувалося декілька варіантів, проте остаточне рішення приймали діти.

Питання придбання житла розглянуто на засіданні обласної комісії із забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, яку очолює заступник голови облдержадміністрації Ігор Пасічняк.

Як повідомляють в ІФ ОДА, на виконання регіональної цільової програми соціального захисту і підтримки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, захисту їх житлових прав, попередження дитячої бездоглядності та безпритульності на 2016-2020 роки з обласного бюджету виділено кошти в сумі 373,6 тис. грн та з Рожнятівського районного бюджету 100 тис. грн.

Для вручення ключів та документів на право власності прибули начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Іван Ковалик та заступник голови Рожнятівської РДА Богдан Яковина. Були присутніми й прийомні батьки, представники центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, соціального гуртожитку тощо.

Читайте також: На Прикарпатті придбали житло двом дітям-сиротам з Надвірни

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...