Мед Атлант

На Вовчинецьких горах облаштують комфортну зону відпочинку

9 листопада в Івано-Франківську презентували старт міжнародного проекту «Управління і використання міських лісів як природної спадщини в містах Дунайського регіону».

Цей проект створений для облагородження території Вовчинецьких гір, які рахуються міським лісом, пише Бліц-інфо.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків зазначив, що для франківців Вовчинецькі гори – це популярне місце для відпочинку. Відтак, важливо зробити їх комфортним для відпочинку.

Водночас, не менш важливо зберегти природу, тож хотілося, щоб втручання були мінімальними, але ефективними.Переконаний, що відпочинкові зони, в тому числі й на території приміських сіл, мають зберігатись та розвиватись. Франківськ напевне першим в Україні переміг у такому проекті. Тож були певні проблеми з ратифікацією програми, але ми це зробили, – зауважив Марцінків.

Сільський голова Вовчинець зазначив, що вони підтримують таку ініціативу.

Загальний бюджет проекту трохи більше 218 тисяч євро. 83 тисячі євро піде саме на зміни, які заплановано втілити у Вовчинецьких горах. Решту грошей витратять на воршопи, консультації та інше.

Так, вже за рік на Вовчинецьких горах має з’явитись критий дитячий простір, станція сервісного обслуговування для велоспільноти, відновлені пішохідні та велодоріжки, оглядовий майданчик та паркувальна зона, зручний сміттєвий майданчик.

Читайте також: Вовчинецькі гори перетворюють на смітник. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...