Мед Атлант

Кривава Шаріка: Франківцям покажуть реконструкцію подій 1943 року

Франківцям покажуть реконструкцію подій 1943 року.

14 листопада,  у приміщенні Івано-Франківської обласної філармонії відбулася прес-конференція з нагоди відзначення 75-ї річниці розстрілу 27 українських патріотів в результаті облави в міському театрі (нині приміщення обласної філармонії) під час прем’єри оперети Ярослава Барнича «Шаріка».

На прес-конференції будуть присутні: міський голова Руслан Марцінків, директор філармонії Василь Тимків, директор драмтеатру Ростислав Держипільський.

17 листопада об 11:00 відбудеться історична реконструкція подій 1943-го: спершу йтиме вистава, її перервуть о 13:30, бо саме у цей час виставу перервали німці у 1943 році.

Міський голова зазначив, що останнім часом події відбуваються у сучасному форматі. У цій події візьмуть участь реконструктори й актори. Також буде випущена книга про ті події зі спогадами очевидців. Символічно, що хлопці загинули від німецьких рук, зазначив Руслан Марцінків.

Рослислав Держипільський, директор драмтеатру, розказав, що 14 листопода відбувалася “кривава Шаріка”.

Болючі моменти потрібно переживати. Я переконаний, що про такі речі слід пам’ятати. Зараз багато версій того, що сталося. Німці дізналися, що на виставу “Шаріка” прийде провід ОУН. Дійство було зупинене, входи, виходи були перекриті. Це була конкретна провокація. 17 листопада відбувся розстріл. Це має бути рекострукція пам’яті, аби така історія більше не повторилася, – розповів Ростислав Держипільський.

О 13:30 17 листопада відбудеться панахида за всіма загиблими за Незалежність. Потім виставу продовжать.

Читайте також: Чотири вистави Франківського драмтеатру висунуто на Шевченківську премію

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...