Мед Атлант

З цим слід навчитися жити: у Франківську розпочали заходи до Всесвітнього дня діабету

Сьогодні, 14 листопада, ІФНМУ організувало заходи з нагоди Всесвітнього дня діабету “Діабет. Родина. Подолаємо хворобу разом”.

У програмі передбачені різноманітні заходи. Професори медуніверситету прочитають лекції, присвячені профілактиці ускладнень та проблемам харчування у людей з цукровим діабетом. Захід відкритий для мешканців міста та області.

Усі охочі можуть отримати консультації фахівців, взяти участь у розіграш глюкометрів та засобів догляду при цукровому діабеті.

На відкритті заходів до Всесвітнього дня діабету зібралося багато людей різного віку. Охочим перевіряли рівень глюкози в крові, вимірювали артеріальний тиск, вагу тіла, здійснювали комп’ютерну діагностику синдрому діабетичної стопи.

Оксана Марусин, кандидат медичних наук, доцент кафедри ендокринології ІФНМУ, зазначила, що  метою таких днів діабету є донести інформацію, навчити людей, щоб вони навчилися правильно контролювати себе.

Це робота не цілого дня, а цілого року. Сьогодні день народження відомого фізіолога, який уперше відкрив інсулін, тому цей день визнаний Всесвітнім днем діабету. Уперше ми бачимо таку велику кількість людей, яка зацікавилася такою тематикою. На Івано-Франківщині понад 46 тисяч людей з цукровим діабетом, з них половина отримує лікування. Близько шести тисяч отримують інсулінову терапію. 331 дитина захворіла. Діабет прогресує, чисельність хворих зростає в цілому світі, – розповіла Оксана Марусин.

Читайте також: Вакцини на кір у Франківську не вистачає, обіцяють завезти до кінця року

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...