Мед Атлант

Топ-5 порад чоловікам від Федора Хашалова, як завжди бути в формі

 

Заслужений майстер спорту України з бодібілдингу, голова Івано-Франківської обласної федерації з бодібілдингу Федір Хашалов вважає, що, аби бути в формі, недостатньо просто мати гарний вигляд. Добре здоров’я, духовна наповненість і психологічна гармонія все ж значно важливіші. Щоб усе це тримати в рівновазі, спортсмен дотримується своїх золотих правил.

  1. Правильне харчування

Зараз чи не кожен третій упевнений, що знає, як треба правильно харчуватися, і може дати з тисячу порад, – усміхається Федір Хашалов. – Багато інформації можна прочитати в інтернеті. Купа людей займаються в спортзалі, консультуються з дієтологами… І це чудово. Але все ж, є основи, без яких неможлива будь-яка система здорового харчування.

Головне – не їсти все підряд. Раціон має бути збалансований потрібною кількістю білків, жирів та вуглеводів. Коли щось із цих компонентів урізати, травмуємо своє здоров’я. Якщо хочете наростити м’язову масу, потрібно збільшити норму білків. У разі зайвої ваги – забрати більшу частину вуглеводів.

Бодібілдер наголошує, що день однозначно має починатися з вівсянки (наприклад, у поєднанні з бананом і джемом) – це запустить правильні процеси в організмі, а вже через півгодини-годину можна снідати. Хоча вівсянку можна замінити будь-якою іншою кашею: гречкою, кукурудзяною тощо.

 

  1. Активний відпочинок

Дуже багато чоловіків після трудового тижня полюбляють цілі вихідні відлежати вдома на дивані, вважаючи це своїм заслуженим відпочинком. Федір Хашалов з цим абсолютно не згідний:

Така людина наприкінці вихідних насправді почувається дуже погано і емоційно, і фізично. Ось таке лежання пластом сповільнює обмін речовин, викликає апатію.

Подорожі, прогулянки, екскурсії, риболовля, сплав, походи, катання на велосипеді, рухливі ігри, катання на ковзанах, на лижах, плавання в басейні та ще багато всього можна вигадати, аби відпочинок був ще й корисним для організму.

 

  1. Продуктивне оточення

Не подобається, як живеш, – міняй оточення. Бодібілдер наголошує, що саме оточення формує вподобання людини, її звички, цілі. А коли в професійній чи особистій сфері наступає застій, дуже допомагає кардинально змінити на деякий час обстановку, але з користю. Наприклад, поїхати до іншого міста на кількаденний тренінг. Це неабияк активізує сили і мотивацію, відбувається своєрідне перезавантаження мозкової діяльності.

 

  1. Розвинута духовність

Йдеться не так про обізнаність у релігії, як про космічну духовність та розширення свідомості. Аби розвиватися в такому напрямку, кожна людина обирає собі найбільш комфортний шлях. Федір Хашалов цікавиться історією України і каже, що саме ці знання його духовно збагачують.

Це не та історія, яку нам нав’язували в школі, – каже бодібілдер. – Я вивчаю справжню історію нашої землі, а це дуже зміцнює дух.

 

  1. Здоровий сон

Для підтримки фізичного і психологічного здоров’я спортсмен радить прокидатися разом із сонцем – це збігається з природними біоритмами людини й, відповідно, заряджає благодатною енергетикою на цілий день. Звісно, у такому разі й засинати потрібно до опівночі. Федору Хашалову такого режиму допомагає дотримуватися маленький синочок.

 

Автор: Наталя МОСТОВА

Стаття опублікована в журналі МІСТО № 20.

*Передрук матеріалу дозволяється тільки за погодженням з редакцією.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...